Dzimumattiecību skaidrošana bērniem

Dēlam ir 7 gadi, aizgāja pirmajā klasē un skolā tika attieīgi samācīts "sekss manā dzīvē". Tagad bieži uzdod jautājumus par šo tēmu, kas tas ir,kāt o dara un priekš kam? Mēģinu viņam visu paskaidrot kā pieaugušam. Bet kā jūs izskaidrojiet dzimumattiecības saviem bērniem?

Kuminjsh (2003-10-01 16:24)      Jaa, aktuaala teema man:))) Sveetdien siikais (tuuliit 11) piepeshi apjautaajaas: "no kuras vietas dzimst beerni?" Nu saakumaa es apmulsu (cik ljoti apmulsa ome, es vispaar pakluseeshu:)), peec tam atsaucoties uz dziivnieku pasauli vispaariigim vaardiem aprakstiiju. Izstaastiiju par kjeizargriezienu arii (taa jau bija mazzak slidena teema:)). Kaut gan taa vien gribeejaas teikt: pagaidi gadus 6, gan jau kaada Tev to vietu paaraadiis:)))

SpiritDragoness (2003-10-17 03:20)      mana mama panjeema vienu konkreetu "Ziiliites" izdevumu, un visu paskaidroja. es jau par sexu sapratu kaados 6 gados... jo kad biju mazinja, nemetiigi pieprasiiju mamai vecaako braaliiti... kas protams ir neiespeejams...

man ir veel joprojaam arii graamatinja ar taam pashaam bildeem kas bija ziiliitee... bet diemzheel teksts ir krieviski... bet es domaaju iztulkot beernam ir tiirais nieks... vareetu aizdot....

zorzeta (2003-11-19 23:13)      Jau sen atzīta ir patiesība, ka bērnam jāizstāsta tieši tik cik viņš jautā - neizplūstot garās runās. Bērni skatās filmas, viss sākas ar multenēm- pirmie jautājumi.. Ja tas ir palaists garām, tad pilnīgi iespējams, ka bērns pāris reizes pajautājot un nesaņemot atbildi visu uzzin skolā vai no draugiem, kas nav tas labākais variants. Starpcitu, pēc tam jau būs grūti izdibināt, cik daudz un cik pareizi viņš to visu saprot.

_SS_ (2004-05-20 09:43)      Manam puikam ir 8-ņi gadi...mūsu ģimenē nekad nekas nav ticis slēpts-ne kaili ķermeņi, ne savstarpējs maigums. Nē, ar to nebūtu jāsaprot, ka nodarbojamies ar paraugdemonstrējumiem :), taču arī durvis ciet neslēdzam un milzu paniku nesaceļam, ja puikam pēkšņi sagribējies pagulēt mūsu gultā...nosacījums viens-maksimāli dabiski. Par to, kā rodas bērni, izrunājām jau 5-6 gadu vecumā, par seksu kā dzīves sastāvdaļu runājam periodiski..atkārībā no tā, kas viņu intresē.

Dafniite (2004-05-20 10:00)      Nu re-Ziiliites numuru atcereejaaties-arii to, kaa tas tika skapii sleepts un pa slepeno lasiits :PP Bet, kad pirms paaris dienaam ierunaajos par to, kaada bija attieksme pret shiem jautaajumiem padomju laikos un kaada tagad-liela dalja-tieshi tajos laikos jau briedumu sasniegushu subjektu bija gatavi mani ar akmenjiem nomeetaat :) Smiekliigi :)

Roberta36 (2005-02-02 19:09)      Pāris gadus atpakaļ bija iznākusi tāda laba grāmata "Kā rodas bērni". Autoru neatceros. Ļoti labi noderēja manam dēlam(tobrīd viņam bija apmēram 6 gadi).Sakarīgi gan teksti, gan zīmējumi.

BritjaLila (2016-02-28 18:03)      Bērniem par to vispār nav jāstāsta nekas. Viņus pēc iespējas ilgāk no tā visa jāpasargā. Jāstāsta tikai sākot ar pusaudžu vecumu.

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu