Alimentu apmērs

Cik lielus alimentus es varu piedzīt no sava bērna tēva , ja viņam ir minimālā alga + haltūras. Vai tiešām tikai minimālos alimentus?

piekraste      Alimentus var piedzīt tikai no legāliem ienākumiem :(

kjirschkraasa      Tik, cik tu prasīsi tiesā noteikti nedabūsi. Iedod mazāk. Bet var vēl pierādīt to, cik jūs tērējāt kopdzīvē utt. Daudz un dažadi veidi jau šobrīd. Kāda metrene prasīja un viņai patr piesprieda, bet tāpat neviens nemaksāja un tiesu izpildītājs neko nevarēja piedzīt. :( tad jau labāk tos dienišķos Valsts 26 Ls vi cik tur. Ja jāpiedzen ar varu, tad jau gan sāpīgi.

agraa_zemene      Minimālā summa 27 Ls mēnesī...

kjirschkraasa      piekrastei nebū tiesa. Alimentus prasa un piespriež konkrēto summu. Tur advokātiem abu pušu darbiņš.

agraa_zemene      Vīrieši iedalās 4 kategorijās:
1. maksā labprātīgi uzturlīdzekļus bērniem, savstarpēji vienojoties ar bērnu māti;
2. maksā tik, cik tiesas spriedumā rakstīts;
3. pārsūdz tiesas spriedumu un cenšas pierādīt, ka nolemto 10 Ls/mēnesī vietā var maksāt tikai 5 Ls/mēnesī;
4. no tiem neko nevar piedzīt... diemžēl (degradējušies, nodzērušies... utt.)
/secinājumi no prakses/

kleopatra33      Ja Tu vari pierādīt dokumentāli arī haltūru ienākumus, tad alimentos saņemsi vairāk nekā minimālo. Alimentu apmēru rēķina no visiem pierādāmajiem ienākumiem, ne būt ne tikai no oficiālās algas. Vērā ņem arī Viņa mantisko stāvokli, lai izvairītos no absurdas situācijas, ka Viņš braukā ar biezo vāģi, ntie nekustamie, staigā Hugo Boss uzvalciņā, bet oficiālā alga ir 90 Ls!

edmunds    1 cilveeki ir dazaadi - zinu gadiijumus kad viirietis atstaaj sievai un beerniem maaju masiinu utt un aiziet ar chemodaanu ar personiigaam mantaam..... un tas netraucee vinjaam peec briiza prasiit ariii alimentus lai arii runaats bija savaadaak.....

PenelopeMillere      agraa zemene
dēļ 4. kategorijas ir izveidots uzturlīdzekļu fonds, no kā maksā bērnam naudiņu un galu galā alimentus var piedzīt arī no vecvecākiem

piepe      LR MK noteikumi nosaka, ka bērnam, kas vecāks par 7 gadiem pienākas alimenti, KAS NAV MAZĀKI par 30% no minimālās algas valstī, ar nākošo gadu tas būs Ls40, prasīt noteikti vajag vairāk, un ļoti iespējams, ka arī dabūsi prasīto, ja vien bērna tēvs nav slims vai nepieskaitāms. Paldies Dievam, tiesās ir mainījies viedoklis šajā jautājumā. Dažus gadus atpakaļ tiesas un tiesu izpildītāji necentās ne piespriest, ne arī piedzīt alimentus, sievietes pašas palika vainīgas, ka apbērnojušās, tagad nostāja ir mainījusies. Ja viņš negribēs maksāt, alimentu fonds Tev maksās, un no tētiņa piedzīs valsts. Un tici man, to nu viņš nemaz negribēs, ja viņam ir kaut drusku smadzeņu.

vvr      piepe pareizi raksta. Šo MK noteikto summu piedzīs valsts bez jebkādām ierunām. Ja gribi vairāk (Civillikumā ir teikts, ka vecākiem jāuztur bērni atbilstoši savam mantiskajam stāvoklim (sore, šoreiz slinkums meklēt konkrēto pantu :))) , tad jāsniedz pieteikums tiesā (ja nevari pati vienoties ar bērna tēvu). Par lietas tālāko attīstību atkal piepe visu pateikusi :)

la_femme      vvr, arī minimālās summas piedzīšanas vajag tiesas spriedumu

skabarga      Viennozimigi, ja vīrietis ir savtīgs maita, viņš atradīs veidu kā maksāt pēc iespejas mazak. Tikai nav grūti paredzēt jau paaugušos bērnu attieksmi pret tādu papucīti.

forsina      silti iesaku mekleet dazhadas izzinjas (CSDD, zemesgramata, VZD, VID) kas apliecinaas oficialo finansiaalo staaavokli; neoficiaalo - ja nu vieniigi ar lieciniekiem vai ari pats piekriit. var paliidzeet advokats! uz tiesu jaaiet 100% un pec kada laicinja uz Uzturlidzeklju fondu, ja tetux nemaksa. lai tev veicas!

Dallija      Līdz 7gadu vecumam, jāmaksā 30Ls mēn.(25%no120Ls), bet pēc 7gadu vecuma 36Ls mēn.(30% no120Ls). 2007-03-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu