Vēlie bērni

Nupat izlasīju kārtējo ziņu,ka sievietei 55 g un vīrietim 66 g vecumā piedzimis bērns. Kādas ir jūsu domas par pēcnācēju radīšanu šādā vecumā? Manuprāt tā ir bezatbildiga kaprīze,jo bērns ir jaizaudzina un jaizvada dzīvē. Un ir vēl arī psiholoģiskais faktors- citiem bērniem uz dārziņu,skolu nāk gados jauni vecāki,bet šiem bērniem nāk opji un omes...

neratni_stasti    3 Visi, kas te tik ļoti nosoda vecāku egoismu - a ko, vai ta bērni rodas vēl kaut kādu citu iemeslu dēļ, nevis egoisma dēļ? Tipa jaunas mātes dzemdē altruisma dēļ (lai vecmāmiņai un partijai izpatiktu), bet tikai vecās - egosima dēļ?

dalay      Līdz cik gadiem tad var ieņemt bērnu tad tāds jaut kuras te fantaze?

Bellatrixa    6 Ir pietiekami daudz piemēru, slavenu, ka var arī pēc 50. Piemēram, aktrise Brigite Nīlsena, vēl bija viena itāļu dziedātāja, vācu aktrise.. Tomēr kā cilvēks parastais, nē, ap četrdesmit tas jau var būt smags pasākums, kas beidzas slimnīcā ar stimulētu abortu, kur nu vēlāk... Un ja jau gadās. Pēc tāda paliela laika posma vispār saprot, kas gaida? Atceras vēl, cik fiziski grūti bija sākumā, naktis negulētas, sāpoša mugura no visādām neiedomājamām pozām, kad atvase beidzot piedabūta gulēt, ne mirkļa sev, mūžīgs vāveres ritenis. Labāk jau izbaudīt būšanu omei, jo tad tas viss uzskaitītais var palikt vecākiem :))

Lucky  1 2 Vēlajiem bērniem ir daudz lielāka iespēja palikt bāreņiem, māti-dabu nepiemānīsi.

saulite34  3 8 Šiem vecākiem vismaz nebūs laika sēdēt dažādos portālos un kult caurām dienām tukšus salmus, un pašiem bērniem ,ja viņiem ir mīloši vecāki un ģimene , nesatrauc vecāku gadi,tos parasti bērniem mēdz acīs iebakstīt garlaicības mākti cilvēciņi, kāds tev vecs tēvs vai māte.

AivarsN      Interesanti, no kurienes tāda informācija, ka gados vecākiem cilvēkiem dzimst skimāki bērni? Daudzām pasaules slavenībām, kuras spējušas mainīt pasauli, tēviem bijis pāri par 70. Tiesa gan, mātes bijušas jaunākas. Ne tikai par bērnu veselību, bet par piedzemdēšanu vispār, uztraukties vajadzētu vakcinētajiem, jo kā rāda reāli pētījumi, izredzes ir ļoti niecīgas. Pat ja vispār piedzimst, tad ar ļoti smagām, praktiski neārstējamām veselības problēmām. Par to gan būtu vērts celt trauksmi, kamēr tiešām nav palicis pasaulē tikai tas parazītu plānotais miljards, vai pat pusmiljards un tikpat daudz parazītu, kurus vajadzēs apkalpot.

saulite34  2 2 Tad jau lauku onkultiņš ir pats slims ,ka ir saražojis savus bērnus ar ļoti smagām ,praktiski neārstējamām veselības problēmām.

LaskovijMerzavec  2 3 Ojā, Austrālijā ir 80% procenti sapotēti, mirstība lec līdz mākoņiem un kā rāda reāli pētījumi, dzemdēt izredzes ir ļoti niecīgas. Pat ja vispār piedzimst, tad ar ļoti smagām, praktiski neārstējamām veselības problēmām

Vai tomēr nevarētu beigt vnk tukši dirst??? AivarsN nu nepietiek???

SeejuVeeju  1 3 Pati pazinu pāri, kas satika īsto lielo lovi jau stipri gados, daudzus gadus tā ņemšanās lai tiktu pie bērna, piedzima puika, tad šie spriež- bērnam no radiem kautkad nebūs neviena, visi bŗālēni māsīcas jau ir stipri pieauguši, uzķibināja otru, viss forši viss notiek ... Bērniem bija 16 un 14 kad tētim bija vairāki infarkti, nomira. Palika vēl mamma, kura tad vienatnē savos vairs ne labākajos gados visu viena vilka, bet vai no pārdzīvojumiem vai iedzimtība, pēc 60 gadu vecuma strauji attīstījāsvecuma demence... Jaunieši brīnišķīgi, bet paralēli augstskolai un skolas eksāmeniem savos 20 un 18 gados viņiem bija jānodarbojas ar mājas pārdošanu, mammas iekārtošanu pansionātā, rēķini, līgumi ,apdrošināšanas, ārstu izraksti utt, tai laikā kad vienaudži bauda studentu dzīvi, ceļo ,randiņo. Vecvecākus viņi pat neatceras.
Mana draudzene ļoti vēlu (pēc 40) dzemdēja, bērns bija gribēts un gaidīts, bet bija ārprātīga pēcdzemdību depresija, turklāt jutās fiziski tik iztukšota, ka noalgoja naktsauklīti- nespēja pa naktīm celties un ucināties. Medicīna var jau ļoti daudz, bet daba to nav paredzējusi. Bet process vairs nav apturams- mākslīgā apaugļošana, donora sēkla, donora olšūna, pārstādīta dzemde ar olvadiem, surogātmātes galu galā, mēs vel ne to vien dabūsim redzēt :)), ķīnieši jau strādā pie bēbju audzēšanas bez mātes organisma.....

AivarsN  2   Laskovij. Vai tiešām Tu skatīsies materiālus, kuri atrodami tikai cenzūras neskartajās vietnēs un kanālos? Tūlīt bļausi ka tie visi ir meli un nav vērā ņemami. Ja kalpo varas mafijai, tad noteikti esi vēl labāk informēts par mani, kādi ir īstie vakcinācijas mērķi un rezultāti un tāpēc tavās interesēs ir cik vien iespējams tos slēpt. Pat ja esi viens no tiem reliģiozajiem vientiesīšiem, kuri tic tikai tam, ko mīļotā valdība stāsta zombokastē, tad rezultāts būs līdzīgs. Kas ir spējīgs domāt, tas atradīs pats, bet troļļiem dāvāt saites, lai cenzūra tiek klāt, nu nav prāta darbs. Izvēle ir jau izdarīta. Kas atmodās, tie atmodās, bet pārējos sagaida neizbēgama utilizācija. Tā darbojas dabīgā atlase.

Drole      "..during 2020-2021 Australia had a substantial death deficit, while according to Economist calculations there was a smaller death deficit (if any) during these two years.

Then 2022 saw a steep increase in deaths and, if you take Economist, Australia has >15,000 excess deaths as of mid-July 2022 and steeply rising. If that trajectory continues it may soon catch up with most western European countries especially if one accounts for the fact that Australia has a lower proportion of elderly people (16% over 65, as opposed to 22-23% in Germany and Italy). "
https://sensiblemed.substack.com/p/john-ioannidis-the-pandemic-as-of

https://arkmedic.substack.com/p/australian-excess-deaths-continue/comments

neratni_stasti  1 5 AivarN, nestāsti pasakas. Zinu vairākas sievietes manā paziņu lokā tepat Latvijā, kuras ne tikai vakcinējās, bet arī balst-vakcinējās un nu jau paspējušas arī tikt pie mazuļiem. Man ir reālipiemēri, kad paliek stāvoklī un ar grūtniecību viss ok, bet Tu te piesauc kaut ko tālu, nezināmu un ne-pārbaudāmu.

rokons  1 2 Ir divi argumenti, kāpēc vēlo bērnu taisīšana ir labi jāapdomā:
- ģenētiskie defekti ar gadiem olšūnās un spermā palielinās, ko auglim attīstoties, var izzināt klīniskās ģenētikas speci
- dzemdību traumu iespējamība, mātei sasniedzot vecumu, kad visas saites kļūst mazāk elastīgas, ko var mazināt , savlaicīgi veicot operatīvās dzemdības.
Uzaudzināšana ir cits jautājums, jo palielā vecumā iestājas mazkustīguma pazīmes, kas mazina bērnā tieksmi būt fiziski aktīvam,

av2    1 Konkreetaa situaacija ir nezinaama mums te, lai ko spriestu. Ir sievites, kas savos 55 ir labaakaa veseliibaa, kaa dazzas savos 35cos. To vareetu turpinaat bezgaliigi , taadu saliidzinaassanu, bet, kaajau teicu, nezinu neko konkreeti par to gadiijumu.
Un , jaa, piekriitu arii tam, ka ja valsts meerogaa netiks veicinaats daudz vairaak, lai tie beerninni naaktu ssinii pasaulee, iistas naakotnes daudzaam valstinnam nemaz nav, Latviju ieskaitot.

Maskava13    4 Ja cilvēki tādā vecumă var "uztaisīt"bērnu,tas ir apsveicami!!!Veselība atļauj,tad labi!!Tas bērniņš bùs mīlēts un lolots!!!Kāda vecuma cilvēki nāk bērnam pakaļ uz bērnudārzu vai skolu tam nav nozīmes!!Ja kăds to kritizē,tad lai paskatās uz sevi,vai pats ir tik ideāls!!

papadabs      Man ļoti patīk bērni, sevišķi savi. Es jau labprāti pieteiktos par spermas donoru vēl kādam, ja tik kāda atrastos. Līdzšinējie rezultāti garantē ļoti labu rezultātu, kas dod garantiju panākumiem arī nākotnē. Vecums nav škērslis, ja tikai ir vēlme, veselība un iespēja. Morāli, fiziski un garīgi esmu ne sliktākā formā kā jaunībā, pat labākā. Patiesība: - vecākiem vīriešiem savienībā ar jaunu sievieti dzimst gudri bērni.

Sassy14      Es esmu tādu pavecu vecāku vienīgais bērns (lai viņiem vieglas smiltis)…
Plusi: vecāki bija nopietni, strādīgi, ģimene likās it kā materiāli stabilāka, inteliģentāka un nosvērtāka salīdzinājumā ar daudzu manu klases biedru ģimenēm (un uzaugt man bija gods vēl padomju Latvijā). Bērnībā man šķita, ka mani vecāki ir kā staigājošas enciklopēdijas un tikumības etaloni.
Mīnusi: man bija tikai 14, kad nopietni un uz visiem laikiem saslima māte un 15, kad tāds pats kļuva arī tēvs. Gan no vecāku, gan no kaimiņu puses tiku nemitiīgi baidīta ar šausmu stāstiem, ka abi mani vecāki var kuru katru brīdi nomirt un man „jābūt gatavai kļūt patstāvīgai“. Vēl jo šausmīgāku to visu padarīja apstāklis, ka man nebija brāļu un māsu – nu nebiju es 14 gados gatava viena tikt ar dzīvi galā, sevišķi ar lauku sētu un veselu kūti pilnu ar lopiem, biju hroniski izmisusi un vienās bailēs…
Man bija 16, kad pirmo reizi iemīlējos, bet ar savu puisi drīkstēju visu vidusskolas laiku tikties tikai slepus, pretējā gadījumā būtu dzirdējusi stundām garās „lekcijas“, kā es ņirgājos par viņu vecumu un slimībām, kā es „dancošu uz vecāku kapa“, kad viņi reiz mirs, un mira viņi man nepārtraukti.
Vecāki skrapstināja caurām dienām neskaitāmās zāļu kārbiņas un pudelītes, simtām reizēm dienā mērīja asinsspiedienus, teju vai ik pārdienas sauca ātrās palīdzības, sevišķi pa naktīm, kad viņu slimības (reālas vai pa pusei izfantazētas, to noslēpumu viņi aiznesa sev kapos līdzi) bija saasinātas. Es tad arī gulēju cauru miegu, jo nemitīgi baidījos un bažojos…
Tēvs nomira, kad man bija 25 gadi. Māte, kad man bija 45 un viņai 84 (proti: 31 gadu viņa troļļoja un manipulēja ar savām tūkstoš kaitēm un nemitīgām miršanām). Par cik dzīvoju jau no 18 gadu vecuma citā vietā un citā valstī, viņa pāris reizes nedēļā „bombardēja“ mani ar telefona sarunām aizkapa balsī, stilā „meitiņ, varbūt mēs runājam pēdējo reizi, piedod, ja nu kas ne tā sanācis…“. Pēdējos 10 gadus es parasti
2022-12-03

Sassy14      …Turpinājums: …“. Pēdējos 10 gadus es parasti atbildēju: „Mammīt, šo anekdoti šonedēļ esmu jau dzirdējusi“…. Nežēlīgi? Varbūt. BET… Pirmos 10 gadus es dikti baidījos, gauži apraudāju vēl dzīvus esošos, vecos un vārgos vecākus. Nākošos 10 mana dzīve izveidojās intensīva, jo paralēli gan studēju, gan strādāju, gan audzināju mazus bērnus bez īpašiem piepalīgiem. Protams, ka man sāpēja sirds, ka uzdrošinājos dzīvot savu dzīvi un nodibināt ģimeni tā vietā, kad man (mātes prāt) būtu vajadzējis rūpēties par viņu, tādu vecu, slimu un hroniski mirstošu (slimot un mirt viņa starp citu prata profesionāli, jo bija mediķis, pie tam augsta līmeņa un vienmēr vadošos amatos – kur nu man, pavisam citas profesijas cilvēkam, bija izprast, kad viņa tēloja un kad ne..)
Par nelaiķiem tikai labu, kā smejies. Nu nezinu, pārmest jau viņiem it kā jau nav ko, jo viņi jau ne tīšām. No otras puses – vai es atbalstu „penšukus“, kas taisa bērnus, sevišķi, ja tas ir pirmais bērns? Ko varu teikt: ja nu ir garantija, ka veselība un nauda būs stabila līdz 150 gadu vecumam :D :D – tad uz priekšu. Bet parasti jau nav…
2022-12-03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu