Bērns (pusaudzis) melo

Skatos, ka daudziem ir problēmas ar bērniem. Es neesmu izņēMums. Varbūt kāds ir saskāries ar tādu pašu problēmu. Man ir 12 gadus veca meita. Pusaudzis. Bet viņa šaušmīgi melo. Skatās acīs un melo, kaut rokās ir visi pierādījumi. Esam teikuši, ja teiks patiesību-nekas nebūs, ja melos-būs pēriens. Tas nepalīdz, ir vēl trakāk. Un kā tu sitīsi lielu meitu. .. Dabūjusi tikai dažas pļaukas. Piem. Mums ar vīru sāka zust prezervatīvi-paciņām vien. Vīrs viņai jautā-kas ņem. Neviens. Domāju-meita kaunējas no tēva, pajautāšu pati kā sieviete Atbilde-nē. Bet tad brālis Man klusām čukst , ka māsa piepūš kā balonus un sprādzina. Vai tu nevari traks palikt? Tikai pēc lielas tirdīšanas atzinās. Nu lūk-ko darīt?

riks (2005-12-23 11:32)      Ieteiktu meegjinaat nosteediit situaacijaa, kaut daljeeji insceneetaa, kuraa vinjai nevilshus naaktos secinaat, ka melojot paarsvaraa sev ieriebusi, ne smagi, bet tomeer.

ponnytail (2005-12-23 11:48)      Bija, bija. Meloja. Izrunājāmies. Laikam jau atbilde visos šajos gadījumos viena - uzmanības trūkums. Visbiežāk tādās lietās, kas pieaugušiem nemaz nenāk prātā. Mēģini atklāt, kas tas ir, kas viņai sasāpējis. Pļaukas, pilnīgi noteikti, radīs pretējo efektu.

nepieradinaamaa (2005-12-23 11:58)    1 Nju tikai ne peeriens un tikai ne plaukas. Tie ir tādi pazemojumi no pashu tuvaako puses, kas muuzham paliek atminjaa un nekad netiek saprasti, kaut tiek piedoti. Domaaju, ka jaaprunaajas ar meitinju. Es vismaz taa daru... nebaidos skalji domaat, shaubiities, analizeet situaacijas un atziit arii savas kljuudas. Vistrakaak ir tad, ja beerni saak sajusties kaa lai to pasaka... skiru zemaaki nekaa vecaaki vai.
Man ir triis meitas... Un galvenais, ko censhos vinjaam iemaaciit, ka ir viens pamatlikums: nedari otram to, kas Tev pasham nepatiik. Paareejais viss ir komentaari. Pagaidaam ir kaa sanaak...Un nu nepatiik nevienam buut pieviltam un apmaaniitam.

SievieteMelnaa (2005-12-23 12:31)    1 Nezinu, shaada tipa probleemas man nav un domaaju, ka nekad nebuus. To, ka jaarunaa patiesiiba un, ka patiesiiba ir veertiiba, tas tiek iemaaciits jau mazinjam beernam. 3-4 gadu vecumaa vinji jau to ir sapratushi. Ja melo 5gadiigs, nekauniigi luurot aciis, manupraat nekas vairs nav liidzams. Un ja Tava meita melo 12 gados, tad jaajautaa, kur Tu biji agraak? Audzinaat vajadzeeja nopietnaak. Skumji :(

Hot Chocolate (2005-12-23 12:33)      Problema nav meloshan bet tas ka berns megina pieverst sev vecaku uzmanibu- laikam jau par maz ti jutas sanjemot!!!

riks (2005-12-23 13:49)      Nuja, lai uzmaniibu pieveerstu, beerns ne tikai labus darbus gatavs sadariit, iipashi tadelj, ka tas vieglaak. Sikologi saka, ka melo maates miilestiibas truukuma deelj, bet shie jau daudz ko muld.

ponnytail (2005-12-23 13:52)      SievieteMelnā, Tu tāda gudra jau piedzimi vai tomēr grāmatiņas daudz esi lasījuse? Problēmas ar bērniem ir visiem - ja ne šādas, tad tādas. Un, ja nu Tev ir maldīgs priekšstats, ka esi ideāla māte, kas ideāli audzinājusi savus bērnus (vai bērnu), gatavojies pārsteigumiem. Visdrīzāk - nepatīkamiem. Ir labi, ja cilvēki savas problēmas risina, runā par tām, vienalga, kauču vai interneta forumos, nevis apšaubāmā pašapmierinātībā izslienas un rāda uz visiem ar pirkstu - fui, jūs nemākuļi! Priecīgus Tev (un citiem arīdzan) svētkus! :)

intele (2005-12-23 14:24)      Ne viss tik vienkārši, man ir trīs dēli un tikkai viens savā pārejas vecumā, nu arī tā ap 12 sāka melot tā, ka pati raudāju un viņš pēc manām pārrunām..... Vienmēr mācēju panākt, ka atzīstas, bet tas neko nemainīja. Pēc laiciņa atkal meli un vispār ne par ko, kaut gan nu skolas problēmas, kaut kas pazudis u.t.t.
Pēc ilgāka laika man izdevās izdibināt melu iemeslu - viņš ļoti nevēlējās mani sāpināt, jo zināja, ka pārdzīvošu par viņa neveiksmēm skolā, attiecībās ar klases biedriem u.t.t......un mīļā miera labad bija izvēlējies melus, jo pats ļoti uztraucās par neveiksmēm, tad vēl pirmā mīlestība, hormoni, vispār liels kokteilis emociju. Tad gan man sākās īsta divcīņa ar puisi,visu sevi veltīju viņa dzīves kontrolēšanai, pēc katras melošanas sarunas bija ilgas un beidzās ar manām un dēla asarām un "mamma, es tā vairs nedarīšu".... Šo cīņu jau sen esam beiguši, puisim jau 19, pats strādā un vislielākais gandarījums man par vārdiem, ko viņš saka tagad - paldies, ka toreiz Tu mani saprati, es Tevi ļoti mīlu.....
Redzi, katrs bērns ir savādāks, arī pieeja nav viennozīmīgi vienāda, bet mums jau skolā visus noliek vienā rindā un neredz katru bērnu atsevišķi kā personību, sevišķi lielajās "Kombainu" skolās..... un ja tas vēl ģimenē....

SvechuBeerns (2005-12-23 21:35)      viens no atbilzhu variantiem ir tavaa jautaajumaa!!!

beernam ir bails ka vinjam dariis paari, vai vinju pazemos un nosauks par sliktu.... visi beerni veelas buut labi un vecaaku atziiti!!! paslaveeti un samiiljoti. vinji dazhreiz ljoti labi zin ka ir nogreekojushies... bet dazhreiz arii nezin un to uzzin tikai tad kad vecaaki jautaa paarmetoshaa balsii... kur palika, kas tas ir... utt... un tad protams beerna veelme buut labam uzspeeleejaas un vinjsh ar saviem vaardiem censhas sleept savus greecinjus un buut labam vecaaku aciis...

varbuut vari meegjinaat runaat ar savu beernu... nevis paarmest beernam un brukt virsuu ar pazemojumiem par to ko vinjsh ir izdariijis bet vienkaarshi pienjemt to kaa faktu... kas izdariits tas izdariits bet labaak taa vairs nedari, labi meitinj... un beernam vairs nebuus bails pateikt patiesiibu... tai pashaa laikaa zinaas ka taa tomeer nevajadzeeja dariit un taa arii vairs nedariis... un zinaas to ka mamiite vinjai piedevusi un ka vinju ljoti ljoti miil... beerns baidaas no vecaaku negatiivajaam emocijaam, no dusmaam un saapeem...

beerni biezhi dar nedarbus... briizhiem vienkaarshi zinkaares peec... a kas buus ja es to prezervatiivu uzpuutiishu... kaa tas ir vinju uzpuust, vai taa pat kaa balonu vai tomeer savaadaak??... briizhiem pat ljaunpraatiigi... un tajos briizhos jaasaak aizdomaaties... varbuut beernam truukst kvalitatiivi pavadiita laika kopaa ar vecaakiem??? varbuut maaminjai kaads nejauks vaards ir izsprucis kas saapina mazo sirsninju???

ar draudiem taalu netiksi... tikai ar sapratni...

kjirschkraasa (2005-12-23 22:49)      Man ir 15-gadiiga meita.(Un ne tikai)

Nu pirmkaart, ja tu draudi ar fizisku izreekjinaassanos, tad TAS JAU IR GARAAM.Tas ir kaut kas absoluuti nepienjemams!!!
Piekriitu sievietei melnajaa. Ir lietas, kuras maaca, audzina 3-4 gadu vecumaa. Ir lietas, kuras runaajams 12 gadu vecumaa. Melossana-nemelossana nokaveeta.

Audzinaassana ir miilestiiba + personiigais piemeers. Un vairaak neko nevajag. Ja teetis pie pusdienu galda neseezzas kameer mamma neapseezzas, arii deels pastaavees briitinju pie sava kreesla. Ja visi pie galada eed ar nazi un dakssinju, beerns needis ar pirkstiem.. Utt.utt.
Lai izdodas tev, skolniece, tikt galaa! Ar sevi vispirms. Beernam nav ne vainas. Un ja tu jautaa (kaut virtuaali), tas noziimee, ka veelies kluut labaaka mamma, labaaka sieviete...
Un Tev izdosies!!
p.s. Ponnytail, taa nebija labi, kaa tu. savu iignumu nav jaaliek citiem virsuu.
Dziivojam gaissumaa un priekaa.

Koreshs (2005-12-24 12:34)      Priecaajies, ka vinja tos uzpuush un veel neliek lietaa "po naznachenjiju" :P Anyhow, cik dzirdeets, tad shaadu uzvediibu parasti saista ar 2 iemesliem: a) pubertaates spraadziens organismaa ar blakus efektiem galvaa. b) dzilja psihologjiska trauma no kautkaada paardziivojuma. Iesteicamais risinaajums: paarrunas bez roku palaishanas, iekaartoshana kautkaados pulcinjos (lai buutu kur energjiju izgaazt). Smagaakajos gadiijumos aizved pie psihologa, vai arii pati aizej ...

:)

pooh (2005-12-24 12:48)      protams psihologs ar regresīvās hipnozes palīdzību, ja yo pieprot, var atrast melošanas likstu pirmsākumu. Kaut kādā brīdī kāda niecīga kļūda no pieauguō puses var aizvērt" bērna uzticību uz visiem laikiem. Solījumi neko daudz nelīdz, jo zemapziņa saka, ka solījumi arī var būt melīgi. Nedomāju, ka pieaugušie spēj vienmēr solīti pildīt.
Kodarīt. Netirdīt, censties noskaidrot lietu būtību citā veidā. Un, ja rokā ir pierādījumi, kā še rakstā teikts. Tad runāt vajag nepar atzīšos un meliem, bet par petiesību. ja zūd prezervatīvi, tad vajag runāt par to, ka tie ir gana dārgi, un ti ir nepieciešami gluži kā daudzas citas intīmpreces. Un ja meitenei ir radusies vajadzība pēc tiem, tad jānoskaidro cik vajag un kad.
Man, kad es ap tiem gadiembiju varen ieinteresēja ķīmija. Un mājās atradās burkas ar vecās mātes dzīto kandžu, uras tika dēvētas par "svēto ūdeni" un glabātas svinēšanu reizei, kad pieaugušie to dzēra. mani interesēja šī ūdens mijiedarbība ar dažā`dām ķīmiskām litām. Un konstatēju, ka tas arī deg ar īpatni zilu liesmu. Lai slēptu pēdas, jo uzticību vecāki manās acīs jau bija zaudējuši, es pielēju svētajam ūdenim parasto burkās. Un tad tas vairs nedega. Un man bija brīnums, ka arī to dzerot viesiem nebija priecīgs ģimis kā citkārt ;)))
Uzticību zaudēt var minūtē, pat sekundē, bet atgūt bieži vien ir nevien grūti, bet neiespējami. Mani vecāki to tā arī neatguva.

kjirschkraasa (2005-12-24 18:41)      pooh, nu forssi tu taa maaki. Es arii aizdomaajos, kaa buutu, ja meita kaut ko njemtu no manaam lietaam pa kluso (kaa ssinii gadiijumaa prezervatiivus). Drossi vien pajautaatu kaapeec, kas pietruukst utt. bet kaapeec lai njemtu pa kluso, ja var pajautaat un dabuut. Ja vajag.
bet nupat man ienaaca praataa, ka varbuut skolniece muus muljkjo un viss...Paaraak neticami, ka tas, kas iekausta (vai sola to dariit), taa klaji par to staastiitu citiem...

saulite_spiid (2005-12-24 18:43)      Pamēģini ar meitu kopā izdarīt kādas blēņas! Jūs kļūsiet par draudzenēm, un viņai vairs nevajadzēs melot! Bērni dara blēņas un baidās no soda... Kā Tu rīkojies, kad meita izdara blēņas?

sirmeone (2005-12-26 22:14)      ja negribi izaudzināt mazohisti fetišisti, tad pēdējais laiks atteikties no 12gadīgas meitas pēršanas.

nedaudz domāt vajag, māmiņ :) kauns pašai nav 12gadīgu bernu pērt?

divmetrigais (2016-01-08 11:50)      Mani klapeja katru otro dienu, pat tad , ja mazais bracka bij vainīgs. Ar pēršanu var iepērt līdz 7 gadiem.pēc tam , pēc tam sekas būs vēl smagākas. Sāku pēc sevis , es 14 gados jau piekavu audztevu un visu ko vien varēju. Bērns viņš ir un būs bērns līdz mūžam, bet varbūt pamēģini runāt savādāk. Nevis , kā ar bērnu, ko atminies darbā visu laiku esot. Tas bērns jau ir pieaudzis. Un pamēģini pārmaiņus ieklausīties viņa, nevis mēģināt pāraudzināt. Nu ir 21 gs tagat ir skolnieku tiesības un nez kas vēl pa marazmu. Uzrunā, ka pusaudzi, ne kā bērnu. Un vai ko te katrs neteiktu, tas tev ne vella nelīdzēs. Te ar to netikt sveikā :redz kāds kaimiņa Pēterītis labs un tu šitā un tā. ..Viņiem tie vārdi vienas pīpes. . . Viņa vairs nav tas bērns ko Tu atminies. Viņa ir tāda, kāds ir draugu loks. Tas ar viņu tagat izveido un to viņa uzsūc, kā sūklis. Var jau būt, ka h...dzenu, bet ar mani ar bij grūti, neviens nespēja tikt galā. Dzīve iemācīja :D

kolakola (2016-01-08 23:53)      Bērnam nav drošības sajūtas. Visdrošākā vieta, kur var uzvesties brīvi, netēlot, nesacensties un nestresot ir ģimene, mājas. Kā var justies droši bērns, kuram draud ar pērienu, ja viņai jau ir pēriena pieredze?
Jārunā ar pusaudzi kā pieaugušajam ar pieaugušo. Mātes un meitas draudzība sākas, kad ir kopīgas sievišķīgas intereses.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu