Kādēļ kāds cilvēks apzināti var vēlēties lai viņam būtu bērni?

Atmetīsim gadījumus, ka kādam tas ir instinktu līmenī, kādam tāpēc ka tā pieņemts un citiem ir. Bet ja domā ar prātu - kāpēc jums cilvēkiem nāk pratā doma ka vajadzīgs bērns?

_Krasula_ (2013-09-01 16:50)      Tā ir sanācis, ka man nav bērnu, bet tomēr izteikšos. Domāju, ka sievietēm tas ir mātes instinkts, kas kalpo kā dzinulis bērna radīšanai. Bet ne jau no katra, bet ar vīrieti, ar kuru ir abpusēja mīlestība. Tiesa, dažkārt sievietes apzināti izvēlas laist pasaulē bērniņu, zinot, ka ar bērna tēvu nekad nebūs kopā. Tie paši instinkti, vēlme pēc turpinājuma, bailes palikt vecumdienās vienai u.c.

fargo (2013-09-01 19:29)      "Augļojieties un vairojieties! Piepildiet zemi un pakļaujiet sev to, un valdiet pār zivīm jūrā un putniem gaisā, un katru dzīvu radījumu, kas rāpo pa zemi."
tāpēc.

Eneile (2013-09-01 19:34)      Kāpēc? gaužām vienkārši, manuprāt, no manis varētu sanākt tīri sakarīga mamma.

labriit (2013-09-01 20:04)      Mums ir svarīgi mīlēt un tāpēc mēs gribam bērnus, lai mīlētu.
Varbūt kāds teiks, ka mīlēt var pretējā dzimuma parstāvi..., bet nevar salīdzināt mīlestību pret bērniem, kas ir beznosacījumu mīlestība ar kaisles mīlestību, kura sodien saucas- mīlestība, bet rītā varbūt- naids.

Eneile (2013-09-01 20:21)      Grey, ne gluži :) Nevis davai pamēģināšu - tāds avantūrisms man nav raksturīgs, bet apziņa, ka piemērotos apstākļos, visticamāk spēju radīt labu vidi, kur tādai mazai personībai veidoties. kā arī ir prieks skatīties kā viens mazs ķipars attīstās un veidojas :)
Starp citu, tāpēc cienu cilvēkus, kuri neraujas pēc bērniem tikai tāpēc, ka tā ir pareizi, ka tā vajag.

kalatura (2013-09-01 20:50)      GA,tieši tā,šī suverēnā dvēsele ir izvēlējusies mani-kā savu māti.Tātad-tiek dota iespēja-gan man,gan bērnam-mācīties beznosacījuma mīlestību,mācīties saprast savas kļūdas,mācīties mainīties!
Un es ticu,ka ir kas augstāks,kas to nosaka...jo var plānot var gribēt gadiem,un netikt pie bērna,un var tie dzimt nepārtraukti.Bērns izvēlas sev vecākus.

MaryClaire (2013-09-01 21:05)      Nu, mani divi lielie ir instintu sekas. Tagad man ir 40, un gribas, patiesi gribas bērniņu mīlēšanai un lološanai.
Druškas sauc mani par jukušu - man esot karjera, puikas lieli, varētu dzīvot beidzot vien sev, un da smukuma pietiek, lai vīriešiem vēl prātus jauktu... Bet man gribas bērniņu!
;
Nu, vispār jau tas nav nekas neiespējams, - atradīsies attiecīgs vīrietis, tad radīsies arī iespēja pie viņa tikt

SoulDigger (2013-09-01 21:26)      Varbuut taapeec ka shiem cilveekiem ir tuvi draugi un radi ar gjimeneem ar maziem laimiigem beerniem un vinji redz un prot noveerteet cik ljoti abpuseeji laimiigus dara gan beerni vecaaksu gan vecaaki beernus ? :)
BEt ja taa godiigi, tad manupraat beeran veeleeshanas un ruupeeshnaas par vinju visu agru beerniibu agriinos pusaudzhu gadus - tas ir viens no muusu dziives pamatraaditiajiem un pamatmeerkjiem ... Jaa, mees esam tik ljoti dazhaadi - intreverti un ekstraverti, bagaati un nabagi, sapnjotaaji un reaalisti - bet tas viss vairaak nekaa 90% gadiijumos nav aattaisnojams tam lai kaads apzinaati vareetu neveeleeties beernus un nevaretu nodibinaat kaut cik nopietnas atteiciibas kas buutu beernu radiishanas pamataa konkreeta laikaa un vietaa un valstii ...
Baarns(i) - tas ir galeejai personiibas egosima tests - kaa vinjsh speejigs atteikties un shkjlt savu egoismu peec labaaks sirdsapzinjas audzinot un veltot ruupes savaam atvaseem un ljaujot buutiski arii beerniem mainiit shai procesaa un audzinaat vinjus pashus :)
Un, lai gan tagad jau konkreti un aciimredzami ir skaidr oa vesturiskaa perspektiivaa Reitumu civilizaaviaj ir izgaazusi sho butisko testu un prasti sakot samgi apdirsusies un nolemta bojaaejai, tas tomer nemazina katra konkreta indiviida izveeli sjai konkreetaa laikaa un vietaa , jo taa bojaaeeja ir vesturiski izstiepts, garsh un laikietilpiigs process, kuram nebuus nekaada sakara ar konkreeta indiviida beerniem un dziivi un kaa vinjus pashus virziis pa sho dziivi un savu beernu naakotni ...
un veel - ja divi iemiileejsuhies jaunieshi dzibina gjimeni vai ilglaiciigi dziivo kopaa un abu vai vienas puses egosima deelj nolemj ka beernu nebuus - tad agri vai veelu shiis atteiciibas izjuuk, jo beerns ir tas ieniigais un patiesais miilestiibas auglis, kad izjuuk organismaa miilestiibas kjimiskaa rekacija ko daudzi zinaatnieki jau ir kaartiigi izpeetiijushi un izkjidaajushi - tad shii miilestiiba paareit cit

kalatura (2013-09-01 22:25)      GA nav runa par Tevis nosauktajām uzparihtēm,tas kam jāpiedzimst,tas piedzims,neatkarīgi no Tava plānošanas kalendāra.
Un sievietes misija ir bērni(Tev te jau e-ntie viedokļi cenšas to ieskaidrot),bet laikam bezjēdzīgi.

Alison (2013-09-01 23:04)      Uhtī, kas par jautājumu.. man jau likās tas pašsaprotami - ka bērniem jabūt. Bet, ja tā jāpadomā un racionāli jāatbild - visdrīzāk tas ir saistīts ar to, ka cilvēkā ir ielikts mīlzīgs mīlestības spēks. Un, visvienkāršāk to ir realizēt to atdodot bērniem - tas ir tik dabiski - viņus mīlēt. :) Nu, respektīvi - man bērni ir vajadzīgi, lai viņus mīlētu :)

neko (2013-09-02 15:55)    1 Nu tradicionāli tas bija, lai vecumdienas ir kas "ūdens krūzi pienes un uztur" + lai būtu kam savu saimniecību, lietas utt nodot. Pārmantojamībai, dzimtas turpinājumam.
Tagad gan biežāk vecumdienas dzīvo no pensijas, un bērni savu dzīvi katrs izveido pats neko neturpinot un nepārmantojot, dzimta... tā vispār aizmirsta lieta. Aiz kam racionālu argumentu nav. Tikai emocionālas dabas.

Deisa (2013-09-03 10:49)  1   Tātad loģiskie argumenti:
1. sava veida nodrošināšanās vecumdienām, kā neko saka - lai ir, kas krūzīti ūdens pienes. Un nepiekrītu, ka tas vairs nenotiek, vismaz man ir apkārt cilvēki, kas rūpējas par vecākiem, ja tas ir viņiem nepieciešams.
2. lai ar bērna esamību piesaistītu savu dzīves partneri, lai viņam/-ai nebūtu, kur likties, ja pēkšņi kaut kas neiepatīkas. Aiziet jau var, bet kontakts pa lielam būs jāuztur tā vai tā, bērna dēļ.
3. Lai justos vajadzīgs, bērns kā pašapliecināšanās objekts. Jo cilvēkam sakārtotāka vide un skaidrāka apjausma par savu lomu sabiedrībā, jo viņam doma par bērniem mazāk saistīta ar šo pašapliecināšanos, bet vairāk kā vēlēšanās nodot savas zināšanas un savus panākumus tālāk sev radniecīgai būtnei, kurā rit paša asinis, paša gēnu līnija. Ne tik veiksmīgajiem bērns ir tas cilvēciņš, kuru viņš beidzot var vadīt un justies ne pašā apakšā, ka viņu visi izkalpina, bet ir arī šis bērns, pār kuru viņš/-ņa ir noteicējs.

Muktiana (2013-09-03 18:33)    1 GreyAlien,
Kā vēl vienu iemeslu varētu saukt "senču zemapziņas vēstījums´" - kaut kā mums joprojām tiek nodots messages, ka tikai bērniem ir jēga. Bet to saka sievietes. No otras puses, ir arī glābējsilītes, aborti un amerikā un Anglijā arvien vairāk sievietes pēc bērnu dzimš. zīdaini atstāj vīrietim. Un viņš sēž mājās gadiem ar zīdaini (piem., zīdaiņu meitenēm). Tas ir tas pats, kas sievietēm strādāt. Sieviete-strādā, bet vīrieši nu jau auklē zīdaiņu meitenes. Sab.degradācija un nenoliedzami-karma. Turklāt, arī vīrietim ir smagi daudz strādāt, bet sievietes psihei tas ir vēl grūtāk. Arī sievietei, īpaši mūsdienās nav viegli ar bēbjiem būt mājās, bet vīrietim tas ir vēl grūtāk.
Nonācu pretrunās ar senču zemapziņas vēstījumu. Jo lai kāds būtu vēstījums un zemapziņa, abortu ir vairāk kā dzimušo bērnu. Turpin. sekos. :) (Esmu pārliecināta, ka bērni bez vecākiem paliek tāpēc, ka sieviete sab. vairs neapzinās savu lomu un arī vīrietis to nezina. Sieviete kļūst kā vecis-strādā, bērni-bērnunamā, atkarībnieki vai varmākas.)

Muktiana (2013-09-03 18:48)      Tagad par to, ko Tu jautāji.
Tagad ir degradācijas laikmets. Kali jūga, kas ilgst 432 000. Rakstos ir minēts, ka tajā cilvēki ēdīs gaļu, cilvēki strādās rūpnīcās, sievietēm, bērniem un veciem cilvēkiem nebūs drošības, būs slimības un zudīs laulības institūts. Šobrīd iedzīvotāju it kā ir vairāk, nekā agrāk.
Taču M. Ņūtons savos pētījumos konstatēja, ka pāris gadsimtus agrāk dvēsele dzima 1x 1-3 gadsimtos &pirms tam vēl retāk, bet tagad pamanās pat 2x reinkarnēties 1a gadsimta laikā. Jo vairāk grēku, jo dzīve īsāka, jo vairāk jāreinkarnējas, lai attīrītos. Citi izsaka hipotēzi, ka cilvēkos ir tik daudz negatīvā, ka ātri viņš jānoņem no trases, lai vēl vairāk sliktu nesaražo. Bet grēku kļūst arvien vairāk....Cilvēki dzimst ar arvien sliktākām karmām - bērni aug bez vecākiem, arvien vairāk nelaimes gadījumu (tas liecina, ke cilv. aiziet uz zemākām planētām), ģimenes laimi piedzīvo arvien mazāk.
Vispār cilvēks reinkarnējas uz Zemes tāpēc, lai caur Zemes pieredzi-ciešanām gūtu garīgu izaugsmi un tuvotos Dievam. Tāpēc dvēsele to grib, kaut arī negrib gaidāmās ciešanas. Pirms inkarnēšanās cilvēks piedalās sava dzīves scenārija tapšanā un tam piekrīt. Uz Zemes viņš TUR norunāto norunu neatceras, taču galvenajos vilcienos īsteno (atmiņas amnēzija+augst. spēki vada, bet nevar teikt, ka tas ir pretrunā ar cilvēka gribu - viņš grib to, ko ir gribējis, bet dažreiz aizšļūc pa kreisi).
Visa tā reinkarnēšanas formēšana, kā nopratu, notiek vēl materiālā Visuma robežās, tātad tur laiks eksistē. TUR nonāk tikai tad,ja ir brīvs no reinkarnēšanās un tikai tur nav laika.
Jā, palieku pie tā, ka vēlme pēc bērniem - tā ir Dieva noliktā programma, kas ir saskaņota ar paša cilvēka pamatvēlmi attiecībā uz šo dzīvi (pat ja tā ir ciešanu pilna jau pēc plāna).

saullla (2013-09-03 21:49)    1 nav nekā skaistāka un jaukāka kā dzīvē dāvāt kādam dzīvi,un rūpēties lai dotu drošu pamatu šim jaunajam mazajam cilveciņam.Dot,nevis ņemt,visa dzīves jēga,un tad sajūti tādu prieku kad redzi sava "darba augļus" laimīgus,smaidīgus,veselus ;) Dot nesavtīgi,nevis gaidot ko preti,bet dot no sevis to labāko.
Sieviete spēj dot dzīvību un radīt,protams ne jau viena.Tamdēļ stiprā vīrietī,un ģimenē ir spēks.

labriit (2013-09-07 21:56)      Man savukārt rodas cits jautājums:Kāpēc ir vajadzīgi vairāki bērni?Es saprotu,kāpēc vajadzīgs bērns,nu divi bērni, bet nekad neesmu sapratusi daudzbērnu ģimenes?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu