Nepieciešamais minimums, lai varētu dzīvot kaut cik normālu dzīvi Latvijā audzinot bērnu?

Nu varētu ar 400 eirām mēnesī normāli bez izšķērdības, plus vēl pašas nopelnītais, lai izaudzinātu bērnu līdz skolas vecumam?

Tessa  7 2 pasažieris noteikti izvairas no alimentu maksashanas, un te nu bus par jebkuru summu: nevar. Sac maksat savam bernam.

Reds  5 5 Meitenes kā parasti aizmirst ka uzturlīdzekļi ir paredzēti bērna uzturēšanai, nevis bijušās sievas uzturēšanai, bet uz to visa rietumu pasaule iet, vēl ir drusku jāpaciešas.

Latvijā, pagaidām ir tā ka ja sieviete grib ko vairāk par valsts noteikto minimumu, tad ar čekiem ir jāpierāda ka izdevumi bērnam ir lielāki par to minimumu + tik un tā pieprasīt varēs pusi, jo skaitās ka pusi ir jāiegulda mammai pašai.

Ja bērni dzīvo pie tevis un gribi no mammas kaut ko dabūt - tur nav vērts nemaz sākt, tās organizācijas ir zem feministu kontroles, par tādu domu vien tevi čakarēs līdz kapa malai.

Bachata  1 3 Reds, yikai neaizmirsti, ka pie čekiem tiks pieskaitīta daļa īres, komunālo, sezonu lietas (ziemas kombji, skolas lietas), ilgtermiņā - nepieciešamās mebeles, tāpat var būt aukles pakalpojumi, izklaide, ārpusskolas izglitība, draugu dzimšanas dienas apmeklejumi utt - par so kaut kā tēvi mēdz aizmirst. Tā summa ļoti ātri salasīsies.

Autoram - viss atkarīgs, kur un kā bērns dzīvo, kāda ir ikdiena (skola? Bd? Aukles? Pulciņi?) un vel daudz citu fakyoru, bet domāju, ka 300 būs ok. 200 jau par īsu (skatīt sarakstu augstāk).

krumuzagis      Latvija var

Chris1986  6 4 Tas, ko Eheeei un Bachata te uzskaitīja izklausās pēc - davai, parādīsim, cik spējam uz bērnu notērēt, pērkot pašu dārgāko un uzvedoties kā miljonāri, naudu neskaitot, ka tik ieriebt tēvam

Eheeei  1 3 Chris, kāds sakars? Laikam Tev nav bērnu vai nojausmas, cik kas maksā mūsu banānu republikā.

Reds  4 3 Bachata - ja māte nav gatava dalīt savas mēbeles un jumtu ar sevis pašas bērnu, tad vajag dot bērnu audzināt tēvam - tēviem kaut kā šitādas jocības prātā tiešam nevar ienākt. Vai arī tev liekas ka sievietei bez bērna nav vajadzīga ne dzīvesvieta ne kas? Nē nu ir jau, kas no viena vīrieša pa taisno pie nākamā un tad pašai par to nav jāmaksā, ar bērnu to tik viegli gan jau ka nav izdarīt.

Bet ja grib taisīt biznesu uz tēvu, tad jau protams ka katru gadu jauna gulta jāpērk un pēkšņi bērns notērē 3 reiz vairāk elektrības kā 2 pieaugušie.

p.s. vajadzība pēc aukles tikai norāda uz šķiršanās iemesliem.

Bachata    4 Chris, kspec dārgāko? Nav obligāti jāpērk kombis pa 100eur, var nopirkt arī par 40naudiņām, bet fakts ka tāds - bērnam ziemas drēbes vajag, uz pulciniem jaiet, jāēd, siltuma jādzīvo.

Kāpēc tēvi var pateikt - neko nezinu, nav naudas - bet mātei tas viss jānodrosina vienai, jo viņa bērnam nevar pateikt - zini, nav naudas, sogad ziemas zābaku nebūs.

Mātei kaut kā tas viss jānodrošina, ne?

Protams, ir tādas mātes, kas mēdz izmantot situāciju ļaunprātīgi, bet neko no uzskaitītā neredzu kā baigo ekstru un izspiešanu, jo mammai par to būs jārūpējas šā kā tā. Nez kāpēc lai tētiem būtu kādas atlaides?

Alma  3 8 Cris.....mazliet ieskatam, nav jau jārēķiņa cik drēbes nonēsā un cik apēd, bet arī komunālie, elektrība utt. arī bērna vajadzīgām, kopīgām. Reizēm liekas, ka vīrieši kā no Mēness nokrituši.
Es piem. maksāju ziemā 210 komunālie, 70 eur ir elektrība konstanti, 240 dzīv. kredīts, auto uzturu, bērniem pulciņi, viena ģitāras nodarbība maksā 15 eur, mēnesī tādas ir četras. Drēbes katru mēnesi nav jāpērk, bet kopā ģimene noēdam vismaz 600 eur, jo man ir puiši, nevis meitenītes, kas ievēro diētu.Plus internets, plus telefoni visiem un rēķins nemainīgi 80 eur, ja nopērc telefonus jaunus un noslēdz līgumu uz 2 gadi. Katram bērnam savs.Kur paliek ciemošanās, izbraukumi pie dabas - degviela, ieiet paēst visiem mazākais 20 eur viena ēdienreize. Kurā vietā Tu vari uzturēt par 400 eur ģimeni.Un te nav iekļautas super dārgas izklaides, zīmolu apģērbs. Bet viss normālais.Viens gājiens uz kino tie ir ģimenei 30 eur. Nemaz nerēķinot, ka vajag arī frizieri, riteņus, kādu dāvanu viņu draugiem dzimšanas dienā, skolas lietas utt. Tikai muļķis var domāt, ka vai bērns noēd tieši 400....visu rēķini, vitamīnus, zāles un ierēķini arī to, ja bērns slimo māte ņem slimības lapu, arī tad reizēm ir mazāks atalgojums mammai par tām dienām.
Ieteikums, šādiem vīriešiem vai nu iemācīties vairāk strādāt un nečīkstēt, vai nu savaldīt pa dzīvi savu bikšu priekšu, nepagādājot ik pa pieci gadi kādai bērnu un to pametot.....jā, bērni ir nepieciešami,bet tādiem, kuri spēj rūpēties par viņiem, nevis te vairums lepojas, ka bijušas trīs sievas un ir 5 bērni!!!!Varoņi atradušies!!!

Felde  1 4 Mīļum,pieslēdz smadzenes....un ja būtu trīs bērni? No kā dzīvotu? Uzskatu.ka bērnam nevajag daudz! Vienmēr labāk lai kautkā trūkst.tad iemācas vērtību..... Ko berns var darit ar 250€??? Ja otrs vecāks izlieto vēl 250..... Kopā 500?

Alma  3 3 Felde....ja dala komunālos uz galviņu ziemā, tad 210-izdalām ar četri, tad jau opcija te vismaz 50 eur komunālo daļa, bet ja ģimenē dzīvo tikai divi, tad katra tiesa sanāk jau vismaz 100 ziemā....un tā parēķini katrai opcijai, ko apmaksā sievietes , kuras uztur 1,2,3 bērnus, cik nu kuram ir dots!!!Un tā izdala visu, un tad izrādīsies, opā, mammucis jeb sieviete sev netērē vispār gandrīz neko!!!Tik šķirtais tētis ir iedomājies, ka sievietēm naudu priekš sevis tik vajag!!!
Ja vīrietis šķiroties apmaksā visus saimnieciskos izdevumus līdz kapa malkai, īri, komunālos, elektrību, internetu, bērnu pulciņus, tad protams, ka tikai opcijai pārtika pietiks arī ar 200 eur.

Jokapeeec      400€/mēn 🤦‍♀️🤣🤣🤣

LaskovijMerzavec      Manuprāt ir ļoti vienkārsi, nav jāzīlē, cik jādod, par maz, par daudz.

Ir vienošanās, kādus maksājums sedz un tos arī samaksā... kautvai piemēram bd/pulciņi/drēbes..

Chris1986  5 4 njā, izklusās pēc baigā biznisa projekta - bērni mans hobijs, bet tu tak arī biji klāt pie trāsanas, tāpēc maksā vien ragā! :D Es piemēram, neatļaujos ne kino par 30 EUR, ne pusdienas restorānā par 20 EUR, arī telefona rēķins pam kkāds pieslēgums par 5 EUR, taupu un krāju kkam vērtīgam, ko nopirkt ilgāku laiku. Ziemas zabakus nepērku katru gadu jaunus, džinsus vienreiz gadā varbūt. Bet, nu ja būsu bērns, kam ir šķirts tētuks, tad domāju, ka būtu daudz foršāk un mamuks no tētuka izspiestu man tādu miljonāra dzīvi, kādu tik filmās rāda :D

Felde  1 6 12.17 Zinu-kas,cik maksaa! Esmu izaudzinajusi bernus! Pienemsim,ka teva 250.-un mates 250.- =500.- Komunalie(apkure,udens,elektriba apsaimniekosana...)-lai butu ,berns izlieto 200.- Un vajag iemacit berniem but taupiigakiem,ja dziivo viena istabaa,tad parejas var izslegt elektriibu... ja mazgaa kruuzi,tad neskrien uz tualeti-kameer tek uudens... Nu neteere berns simtus!
vai veelies teikt ka tos 300 apeed? lupataas? Nu ko jus te runaajat!!! Un nevajag izcelt pilseeta...lauki! Vai zinat,cik maksaa apkures katls? kuinaamais-malka,briketes vai granulas? Vai domajat,ka laukos viss no gaisa kriit? Auto ir nepieciesamiiba,pa kadiem celliem braucam... un dziivi! Ja dziivo cilveka cieniigi-ari laukos nepieciesamas drebes,plus sniegalaapstas,slotas,zales plaveji-tam degviela... ja ir darzss-tehnika,meslojums,seeklas...un nenormals darbs!
Nevajag berniem pirkt brendu lupatas,un arii maaminam psaam! Un,ja laizzam pasaulee bernu-esam divi-virietis un sieviete.. ja sskkiramies-vainigi esam divi! Katram ir iespeja veidot jaunas attiecibas. Jaa,ir jamaksaa,bet ne taadas summas! Vai velaties teikt-ja paliek pie maates tris berni,tad virietim jamaksaa 1200.- un kaa vinam dziivot? Apskatiet so situaciju otradi-atdodiet bernus teevam,un maksaajiet tos 1200.- ! Vajag mieriga cela sskkirties,un abpuseji saprasties,lai cienot viens otru,spetu ruupeties par berniem! Nejau nauda ir galvenais!

Jurijs55  1   Jūs šodien lutinājat savus bērnus, nezināt kā dzīvojās 60-70-jos gados. Neprotat taupīt, labprāt vergosiet pa 12 st dienā lai vēlāk izmest naudu uz niekiem.

preilene    1 Es uzskatu, ka normāli ir tad, ja bērns pēc vecāku šķiršanās var turpināt dzīvot ierastajā līmenī un vidē. Un normāli ir tad, ja abi vecāki to viņam var nodrošināt.

neko    1 preilene: par līmeni piekrītu bet ierastajā vidē? Pēc šķiršanas vide vienmēr mainās. Dzīvesvieta, mātes jaunais vīrieti, tēva jaunā sieviete. utt. Pat ja nekādu jauno nav, arī tad tā ir cita vide.

preilene    1 neko: ar vidi vairāk gan domāts draugu loks, skola, ārpusskolas aktivitātes utml.

ankoridzha  1   Uzturlidzeklju fonds par katru bernu maksa 122 eiro, tad kaa var apspriest, vai ar 400 pietiks?!
Tas ir ljoti daasni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu