Nepieciešamais minimums, lai varētu dzīvot kaut cik normālu dzīvi Latvijā audzinot bērnu?

Nu varētu ar 400 eirām mēnesī normāli bez izšķērdības, plus vēl pašas nopelnītais, lai izaudzinātu bērnu līdz skolas vecumam?

neko    3 "Uzturlidzeklju fonds par katru bernu maksa 122 eiro, tad kaa var apspriest, vai ar 400 pietiks?!"

Var, jo te par cilvēkiem un viņu attiecībām runā, "nogrūšana valsts maizē" tomēr ir cita tēma.

kuks10  1 2 Var dot naudu vezumiem un tāpat būs par mazu..galvenais bērns ,lai saņemtu mīlestību no abiem vecākiem..Dzīve visādus pigorus izspēlē.Ir dažādi cilvēki un bērni arī...Nāk prāta youtubes feiks Babulja un mazdēls video Samanta Flinta..

LaskovijMerzavec    3 Man tomer kkā nesaistās kopā... ja esi Tēvs bērnam, tad Tev PA ir jājauta, cik un kas bērnam jāmaksā???

Reds  3 4 Alma - 600EUR pat četri vīri mēnesī neapēd, vajag beidzot iemācīties gatavot mājās kaut ko.

Telefonus arī neviens prātīgs cilvēks sen vairs nepērk uz 2 gadu nomaksu, īpaši jau ja var mēnesī atļauties par to maksāt 80EUR. Par +-100EUR var jaunu bez nomaksas nopirkt. Un nevajag mēģināt stāstīt ka bērniem ir kritiski svarīgi telefonā spēlēt jaunākās spēles vai apliecināt savu statusu biznesa partneriem, kam tie vidējās un augstas klases telefoni ir domāti.

Frizieris puikām - reizi mēnesī 7-15 EUR (15EUR ja grib nu extra frizūru ar izskūtiem rakstiņiem), izņemot ja pašai mammai traki svarīgi lai smukas puikas. Tie kam vajag biežāk, to dara mājās paši ar mašīnīti, bez maksas.

Degviela izbraukumiem pie dabas? Daba ir padsmit kilometru attālumā no Rīgas centra, bet var jau braukt katru nedēļu līdz otram Latvijas galam, lai tik var vairāk pieskaitīt.

Ja sieviete ar bērniem, bez vīra grib dzīvot daudz lepnāk par vidējo sabiedrības slāni, tad , kā jau pati rakstīji vajag "iemācīties vairāk strādāt un nečīkstēt".

ankoridzha  1 1 neko, nevis nogruushana valsts maizee, bet taa ir vieniigaa izeja, kad teevi izraadaas mazspeejiigi vai nelieshi. Un tomeer 400 par vienu beernu ir paaraak daudz prasiits, ja vien nepelna tuukstoshus.

Tessa  2 2 shaja gadijuma piekritu Redam, ir jamacas samazinat izdevumus un ekonomet (kaut vai elektribas rekjins dzivoklim, tas ir daudz par daudz), un vel saka, ka skolotaji maz pelna. 600 eiro menesii noest, tur vajag macet. bet nu ja mammai ir slodzes divas vai pat trijas skolas, logiski, ka nesanak majas neko daudz gatavot un japerk gatavs.
man atminja ir kadi gadi 6 atpakalj stasts par viedoklja paudeju un berniem, man liekas, puikas tak paaugas? vai tad vasara nestrada?

tas, protams, nekadi neattaisno alimentu nemaksatajus. dažiem toch nevajag vairoties. Alma, tev novelu, lai tavi puikas nodibina kartiigas gimenes, kadreiz. lai nav bezatbildiigi un izlutinati memmes delinji.

Alma  4 4 Red...man bija ļoti ilga laulība, nevis bērni dzima bez vīra. bet ne par to stāsts....šķiet,ka Tu nezini cik daudz ēd pusaudži vecumā, kad strauji stiepjas. Pirmo, otro, trešo un atkal viss no gala...un es nečīkstu par naudu. Ciparus ieskicēju, lai tēmas autors aptver cik vajag!!!Lai Tevi nomierinātu, māku gatavot un gatavoju, taču šķirtas sievietes statuss man neliedz vest bērnus kaut uz otru Latvijas galu, ievest krodziņā paēst vai uz kādu pasākumu. Es no tā bērnu tēvam alimentus vairāk nepieprasu. Man uz diviem maksā 400, bet mēnesī iztērēju ap 1700 visām vajadzībām un tā ir mana nopelnītā nauda, neviens man nedod un nevienam neesmu lūgusi, bet lai būtu normāli, vismaz vajag 2000, un māku kalkulēt, māku taupīt, Tev vēl tāds vecums 32 gadi, kad bērni laikam nav vecumā, kad iet randiņos ar klasesbiedrenēm, arī tur naudu vajag, arī viņiem jāmāca šādas tādas lietas, kādu konču kasti nopirkt, vai kādu dāvaniņu uz dzimšanas dienu ejot. Varbūt Tu savu bērnu ierobežo cik daudz drīkst ēst, es nē, lai ēd cik vēlas....Tā, ka nevajag aizstāvēt vīrieti , kurš gaužas, bet ja viņš maksā 400 par vienu bērniņu, tad tas ir apsveicami un ļoti labi!!!

Tessa  1 2 es nez, varbut es kka citadak audzinaju savu atvasi, bet mans berns vasaras stradaja jau no 14 gadu vecuma. lai dazhas stundas sakuma, bet sava naudinja bija. stradaja stalljos, viegli nebija, bet es ta baigi neatceros, lai prasiitu man naudu družkas dzimenei vai kadam klubam, jo pašai bija-mamma, nevajag, man ir. arii macijas iztikt un izsalkulet savu naudinju, ne mammas.
maciet savus bernus stradat! un pelniit. nevis plesiet de pušu. man tas nav saprotams, iet uz randinjiem, izklaidejas, bet naudu mamma dod!
sorri par atkapi. rokas ir, kajas ir, ata stradat. kapec nestrada vismaz vienu menesi vasara?

atkartojos, tevu lomu tas nemazina.

Alma  3 3 Tessa. Bērnu vecums vēl nav darbam domāts, tas sākas no 15.gadu vecuma...un šobrīd ciemojas pie tēta un bauda vasaru!!!Un es par bērnu tēti varu teikt šobrīd tikai to labāko!!!
Tāpēc neizprotu šādas tēmas autora gaudas un knauzerēšanos.

Jurijs55    2 "Man uz diviem maksā 400, bet mēnesī iztērēju ap 1700 visām vajadzībām un tā ir mana nopelnītā nauda, neviens man nedod un nevienam neesmu lūgusi, bet lai būtu normāli, vismaz vajag 2000"

teicu lutinat - priekš kā katru mēnesī bērnam jaunu Iphonu pirkt ?!

DanaL  3 4 Nevajag aizmirst, ka bērna audzināšana ir darbs. Un ja tētuka nav, tad sievietei ir dubultslodze. Tāpēc ir pilnīgi normāli, ka bērna tēvs sievietei samaksā arī par to, ka viņa strādā vīrieša vietā.
300-350€ būs normāli.

AivarsN  1 6 Nav jau ko brīnīties,ka jaunā paaudze negrib strādāt. Un kāpēc lai viņi gribētu,ja līdz visu skolu beigšanai no vecākiem visu saņem gatavu. Mani puikas jau no 7 gadu vecuma mājās apgūst visus lauku darbus. Tieši tajā vecumā viņiem ir vislielākā interese un azarts. No 12-13,mans juniors jau no 11gadiem strādā pilnu slodzi zemnieku saimniecībā un dienā saņem ap 20€, tāpat kā pieaugušie. Šodien braucām pirkt junioram velosipēdu. Par cik viņš pats sev nesen nopirka telefonu, domāju samaksāšu par to velosipēdu. Bet mans 13 gadīgais puika lepni izvelk naudu un paziņo,ka pats taču ir nopelnījis. Viņi pieauguši zinās naudas vērtību,saudzīgi apiesies ar savām mantām un arī nepirks katru štruntu,ko ierauga. Nekad nevajag bērnu piespiest strādāt,bet atļaut viņam to darīt,kad pats grib. Nevis atrunāt,ka vēl jau mazs un nevar to darbu darīt. Nevajag pārdzīvot,ja kaut ko izdarīs šķībi,vai izkaplēs kādu burkānu. Zaudējumi mācību procesā vēlāk atmaksāsies ar lielu uzviju.

Chris1986  2 3 nu ja - lai ietu uz randiņu ar meitenēm ir liels diezgan, bet, lai strādātu - vēl par mazu! :D Nu, un ja iet uz randiņu, tad tak normāli, ka jāizmaksā meitenēm gan kino 30 EUR vērtībā, gan pasēdēšana kafejnīcā, tas nekas, ka ne par savu naudu, vai ne? :D Njā, tā tie bomži arī beigās rodas ..
Tepat blakus tēmā jautā, kur nopirkt skolniekam pletkreklu par 10 EUR, bet te vieglu roku uz lutināšanu aizlaiz 2000 EUR mēnesī. Domāju, ka tie 2000 EUR ir trīcīgas ģimenes gada budžets. Njā - pasaulīt, tu ļaužu ēka!

Lavendera  1 5 Par 400 eiro nav jāuztur ģimene, jo pēc likuma alimenti, kaut ja tie ir 400 - ir bērna vajadzībām, plus vēl otriem 400 tādā gadījumā jābūt no mātes puses - kopā sanāk 800 eiro uz vienu bērnu. Nevis arī mammītes jaunajām kurpēm utt., bet uz bērnu. Priekš viena bērna tas ir sasodīti grezni, pat ieskaitot bērna daļu no komunālajiem, bērna skolas lietas, drēbes, bērna pulciņus, bērna izklaides utt. Tad jau bērns tur var katru vasaras brīvlaiku atvaļinājumā uz ārzemēm braukt.
Protams cita lieta, ja mīļās māmiņas uzskata, ka bērna tēvam ir pienākums vienam gādāt par VISU nepieciešamo bērna vajadzībām, vai pat uzturēt bērna māti, kurai nav vēlēšanās un patikas pašai strādāt - tad ar 400 ir pašvaki, ja tas ir vienīgais ģimenes budžets.

Felde  1 3 Ja neslinko,gatavo maajas,un ieaudzina bernam domaat-kur viss rodas,var izzdzivot ar minimaliem liidzekliem! Tas nenoziime,ka naudu nevajag,bet,taupot-var atllauties reizem passikot! :) Es taa daru... Un tad visiem sskkiet,ka taa jau dziivo....uh...! Nekad necciikstu un neizraadu,ka jau nedeelu neeju veikalaa...taccu briivdienaa-aizbraucu uz juuru,un ar lepnumu staastu... :) Un dzirdu-nu jaa tu jau vari atllauties... Jaa! Varu! :) Dziivot ir jagrib,jaaprot,un japriecaajas par katru dienu! Un beerniem ssis dziivesprieks ir jaaiemaca,nevis japasniedz viss uz paplaates!

Vizmonta  3 2 aivarN, melot vajag ticami:)

Vizmonta  4 3 tas ir traks žurku skrējiens, kas mūsdienās sākas jau no 1. klases. es negribētu, ka manam bērnam vai audžu bērnam citi aiziet priekšā mācībās vai saskarsmē tāpēc, ka viņam no 10 gadiem jānaglo kurpes, lai būtu ko ēst. protams, maksājumiem jābūt arī reāliem, saistītiem ar vecāku ienākumiem. nevajag prasīt, lai sētnieks un apsargs strādā dienu un nakti, līdz nomirst tikai tāpēc, ka viņu kāda ir prasmīgi "aptiesājusi". bet laikam jau nav labi peldēt naudā un nedot no tās savam paša bērnam.

Chris1986  1 2 Vizmonta, es tik nevaru saprast - kas jums kāds rokas griež ārā, lai tos bērnus dzemdētu?? Ja jau tas ir tik šausmīgi grūti, dārgi, laikietilpīgi un nogurdinoši un uz to aiziet jūsu dzīves labākie gadi. Un parasti no vīriem ar pašķiras kkādu globāli nenopietnu iemesli dēļ (tipa - viņš mani piekrāpa! :D) . A ko tad grib - lai bērnam būtu tāds pats dzīves līmenis un garīgā komforta līmenis, kā pilnās ģimenēs, ja māte vieglprātīgi savu kompleksu dēļ viņu nolēmusi pusbāreņa statusam?

Amerika  2 1 skarbi, bet trāpīgi. bērna dzemdēšana ir milzu pakalpojums no sievietes puses vīrietim tikai tad, ja viņa ir bijusi visskaistākā no tām, ko viņš var dabūt.

AivarsN  1 3 Vizmonta. Kāpēc lai es melotu? Ne jau mani bērni vienīgie laukos nopelna sev visu skolai nepieciešamo. Pilsētnieki tērē naudu,lai savus bērnus aizvestu pie dabas,uz dažādiem pulciņiem. Laukos bērniem daba ir tūlīt aiz mājas durvīm. Vasarā dators viņiem ir pārāk garlaicīgs,bet telefonu izmanto, lai sarunātu ar draugiem,cikos spēlēs futbolu,kad brauks peldēties,vai kādas citas aktivitātes izdomās. Tāpat viens no otra uzzina,pie kura saimnieka izdevīgāk strādāt. Iepriekšējos gadus tikai neilgu laiku veltīja izklaidēm. Gurķu plantācijā pie viena saimnieka vien jau strādāja ap 20 dažāda vecuma bērnu. Kur vēl pie citiem saimniekiem. Arī mājās palīdz visos darbos. Bērniem ir daudz vairāk enerģijas kā pieaugušajiem. Visu dienu darbā,bet vakarā vēl pietiek spēka futbolu spēlēt. Protams,ka ar tādu rūdījumu viņiem ir izcili sasniegumi sportā,ne kā tiem izlutinātajiem mīkstmiešiem,kuri visu vasaru pie datora sēdējuši.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu