Bērnu audzināšana ar pēršanu....

Tagad visi sašutuši, ka bērnus Nevarot pērt... Tad bērns esot traumēts un izaugot par pilnīgu nejēgu un Idiotu...!
Patinot filmu atpakaļ rodas jautājums... Šeit vairums ir PSRS laikos dzimušie kad pēršana, raustīšana, skolā, mājās, katra tante centās bērnu nopērt, tam iekniebt ieķerties matos vai iekniebt ausī.. tā tām bij goda lieta... Tad lūk, droši vairums no jums ir atravies ar siksnu vai žagaru... :) Tad Jūs esat auguši ar šo traumu un izauguši -NENORMĀLI...! :D Tagad varat to noliegt un pierādīt savu normalitāti... :P

Deisa (2014-09-06 10:53)      Mēs esam tik dažādi, ar dažādiem temperamentiem. Traki ir, ja vienu ņem par paraugu citiem un pēc tā parauga arī audzina. Bērnībā biju nešpetna un pērienu šad tad biju pelnījusi. Un mācoties tam tikt pāri arī vēlāk vieglāk sadzīvot ar to, ka nenotiks viss pēc mana prāta. Ar bērniem līdzīgi - ja viens otru iekausta, ir agresija iekšā dēļ konkurences par vecāku uzmanību, ir pelnījis pats sajust kā tas ir, nebūt ne patīkami. Kaut vai dzīvniekus pavērojot - kaķene saviem kaķēniem arī pa ausi sadod, ja šie par daudz ālējas vai rada apdraudējumu. Savukārt citam var aiziet ciet, kā piemēram viens pazīstams vīrietis ar zināmu kaislību runāja par žagariem, to izvēli un pēršanu. Labi, ka pašam nav bērnu. Kas par daudz, tas par skādi.

oktaava (2014-09-06 11:54)      Pirms gatavojies pērt bērnu, izmēģini uz sevi! Domāju, ka pašai pēriens būs sāpīgs un traumējošs. Neesmu bērnus pērusi nevienu reizi pie jebkura konflikta un nesūdzos par problēmām audzināšanā, jo bez tām neiztikt. Galvenais saglabāt konsekvenci savās prasībās, nevis svārstīties un pārmest bērnam, ka šoreiz neklausa. Nav sliktu bērnu, ir kļūdaina vecāku attieksme, jo bērns ir vecāku spogulis. Jā vēl, galvenais bērnu mīlēt!

kakjis_maisaa (2014-09-06 12:25)      Mani bērnībā nepēra, bet es tāpat uzaugu nenormāls :D

neko (2014-09-06 14:15)      Vispār šajā kontekstā es teiktu ka bērnībā gūto zilumu traumējoša nozīme un ietekme ir maigi izsakoties pārspīlēta.
1) pāris reizes ir bijis... reakcija bija kā JurisK aprakstīja "Nezinaaju,ko dariit - smieties nedriiksteeja, raudaat uz pasūtījumu nesanāca".
2) faktiski visi bērnībā gūtie zilumi un reizumis pat asinis tika gūtas kontaktā ar vienaudžiem - brāļiem,māsām/brālēniem,māsīcām".

Kas interesanti; tieši ar tiem ar ko bērnībā gadījās tikt pie zilas acs vai sāpošas ribas šobrīd ir vislabākais kontakts un tieši tie veido to radinieku loku ar ko ir ciešā saikne un labākās attiecības.

Lucy (2014-09-08 11:37)      Ar bērniem tāpat,ka veciem cilvēkiem,dzīvniekiem visu var sarunāt,bez pēršanas.Mūs nepera,muterītei atlika paskatīties un skaidrs bija,ka mēs ko netā esam sadarījuši,kādus skarbāku sarunu,ja tādas gan bija.

GaIde (2014-11-13 23:45)      Hm... audzināšana ar pēršanu... a ko perot var ieaudzināt? Bailes? Pazemojumu? Bezspēcību? Spītu? Kaunu? Mazvērtību? Nedrošību? Tu to gribi? Un vai tavam bērnam to vajag?

leandro (2014-11-15 12:18)      Esmu dabuujis beerniibaa,taadas sukas...ka uz fizkultuuras stundaam divi meenessi vilku tikai garaas bikses...bet bija par ko...nezinu vai taa izriikotos ar saviem beerniem...bet pret savu senciiti...tikai ciennu!

GaIde (2014-11-16 18:06)      Leandro, ceru, ka šāda "audzināšana" nebija regulāra.

Elfeja (2014-12-03 20:53)      mūsdienās šķiet, ka trakāka par pēršanu ir vecāku vienaldzība. Ne apzināta, bet darbos norakušies līdz nemaņai, bērni paši tiek galā kā nu prot - i pie vecmāmiņām, i pie citiem radiem vai auklītēm. It kā nekas, visi esam izauguši, agrāk tā vien dzīvojām, bet skatoties uz savām meitām saprotu, ka tas, ko es uz doto brīdi viņās varu ielikt un iedot, arī ir tas, kas veidos viņas dzīvē, pamatu zem kājām, tieši morālā veidā.

Simfonija (2014-12-06 15:49)      Pēriens bērnam-pieaugušā bezspēcība un vājums.

Konfekte666 (2015-01-02 10:31)      Esmu pati dabūjusi pāris pērienus bērnībā, kurus tagad kā māte saprotu...un gan jau tādā situācijā būtu rīkojusies tāpat.
Katrā gadījumā, ja salīdzina tos laikus un tagadējos, tad agrāk bērni bija vairāk audzināti....
....vai spējat atcerēties autobusu, kurā bērni sēdētu?
....bļaustošus/gar zemi krītošus bērnus veikalā?
...bērnus , kas rupji atbild vecākiem cilvēkiem?
Pa dibenu vēl un vēl, ja nesaprot...tik jāizlemj kam pa dibenu-bērnam vai vecākiem?!

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu