Uzturlīdzekļi. Palīdziet ar padomu :)

Esmu visu laiku iedomājusies sevi trakoti lepnu esam un 6 gadus viena audzinu meitu, neprasot ne santīmu TAM.....bet nu reiz mans mērs ir pilns, kad tāds piedzēries LO.S par to vēl pasmejās. Lūdzu mīļās, dodiet padomu un apņēmību novest to līdz galam......ar ko sākt, pirmais solis uz uzturlīdzekļu piedziņu, kamēr man dusmas nav noplakušas....Cik zinu, tad bezdarbnieks, nabags utt, utjp. Acīmredzot jāprasa no valsts. Bet ar ko sākt?

HRDS      Palasīju un apbrīnoju Cik Te tās Vecenes ir Tupas...!!!
Neņemt to kas pienākas ir kalngala stūlbums...! Māca visu atstāt kā ir... Jo tad nez kad tas var pieteikties... :D
Autorei... Neklausies tās verevelētājas...!!! Pashas mokās savas dumības pēc un novēl tādas mokas citiem... :@
Ceru iesniegumu toesai jau esi uzdrukājusi un pie alimentiem tiksi... :) cik nu tur tā naudinja, bet vismaz sīkajai sanāks burvīga kabatnauda par labām atzīmēm... :) Lai veicas...!

vienss  1   MeŗilynaA patiesību saka tikai papildināšu saņemsiet vai nesaņemsiet alimentus vienalga būs jāuztur TĒVS vai jāapmaksā pansionāts. Jāatņem tēva statuss. Nemāku izteikties jo man to bērnu nav. O o..., ja man būūūutu bērni, noformētos pašā dārgākā pansionātā lai šie tik bļaķo. un ar tiesu piespiestu regulāri ciemos nākt, zārka naglas ( cigaretes), ŠVIRLAKU ( krūtku) nest. LAI tiktu no manis vaļā nestu,un ķā vēl nestu kā lielie kur šie liktos , un vēlāk vēl saņemtu pie notāra mantojuma apliecību a tur šišis un a parādu kaudze liela liela ..ENtos taukšos tos jāsedz mantiniekiem. Jurists varētu uzrakstīt īsāk kādi murgi mantiniekiem sagaidāmi. Ja man būūūūtu... bērni. . . .

brodjaga      Pieprasot alimentus ieteiktu tos pieprasīt 1/2 apmērā no valsts noteikta iztikas minimuma. Tel nr dzīves un darbā vietas maijā var nelidzet situācija. Ja pastāv reāli pierādāms morāls "terorisms" var panākt netuvosanas tiesas lēmumu.sarežģīts process un tur gan vajadzēs advokātu. Nekad jau nevar zināt cik kuram tā situācija traka ir un kādi apstākļi.

erucanob      Vienss-kurš maksā,tas pasūta mūziku.Būtu pansionāts vislētakais,ar tādiem pašiem 7 švirlaka cienītajiem vienā istabā.Kurš bērnos iegulda,bauda labākas vecumdienas un otrādi.
Austerīte-te jau 10 x teica,ka vecākus jāuztur neatkarīgi no tā,maksājis viņš alimentus vai nē.Viss no sirdsapziņas un bezkaunības atkarīgs.

mediijums  1   Piekrītu austerītei - neprasi neko, lai bērnam to mērgli nav pēc tam jāuztur tikai tāpēc, ka būs alimenti maksāti.

abelite      Bērns rodas no divām personām un abām ir jārūpējas vienlīdzīgi, nevis papiņš un daža mammīte var nelikties zināt. Ir jāsniedz tiesā un jānokārto, lai maksā - bērnam vajag ēst, apģērbties un skolā mācīties. Nevajag žēlot bezatbildīgus tipus!

lasminaxxl      Ne reizi vien te pieminēti TIESU IZPILDĪTĀJI - ies , meklēs , domās , kārtos , rīkosies un ko tik vēl ne ! Man ir pieredze un viens zināma fakts , ka tiesu izpildītāji ir nespējīgi rīkoties . Neiešu šeit apskaidrot abas situācijas , bet cirka līmenī tas viss .. Es gan vairs neliktu cerības uz viņu palīdzību !!

GiZe      Cik latvju sievietes lepnas un spējīgas. Apbrīnojami vienkārši! Un tā tik vairojam bezatbildīgo vīriešu skaitu, jo mēs taču pašas visu varam, mums nav vajadzīga bērna tēva palīdzība (ja nav paveicies radīt bērnu ar normālu vīrieti)! Bērns rodas 2 cilvēku mijiedarbības rezultātā, tātad atbildība par bērnu ir jāuzņemas ABIEM, i drit vai kociņ!

vis_vis_vis      Pareizi viņš saka, ka esi muļķe. Jo domā tikai par sevi, par savu stulbo lepnumu, nevis par bērnu. Un viņam tu ar nagu pakaļā vari ieskrāpēt..

ilona0301      Abiem vecākiem ir jarūpējas par bērnu, kaut gan mūsu bijušajiem mīļotajiem tas ne vienmēr ir tik saprotams.
Katrā gadījumā sāc ar pieteikumu tiesai, tad saņemsi tiesas lēmumu, tālāk tiesu izpildītāji. Ja arī tava bērniņa tēv ir it kā liels nabadziņš, bez mantas un t.t. Maksās tev valsts. Būs viņam pabojāts vismaz drusciņ materiālais stāvoklis, pats visam mūžam sevi pataisīs par parādnieku. kaut gan protams viņiem biezi arī tas vienalga.

liancite      Tak aizmirsti par viņu, tiesāties jau var, bet nav garantēts, ka dabūsi naudu uzreiz, var ievilkties gadiem, īsāk, kad TAM būs nauda!

edora      Mjā, 6us gadus pierādīt sev un tam vecim, ka vari visu pati un beigās saņemt vērtējumu - muļķe... diez kas nav, aizvainotais lepnums prasa atriebību... bet, būtībā ir kauns par to bikšaini, kas it kā bērna tēvs, vai ne?
Mans vienīgais ieteikums- ar vēsu prātu palūkoties nākotnē. Un nevis par veci domāt, sapņot- kā tu viņu... kā viņam... bet par sevi un bērnu domāt! Un rīkoties!

kalatura      Un tādam 6 gadus pierādīt savu lepnumu...nu common,tad jau Tevi tas šarmē,tad jau vēl mīli.....
Sieviete,aļļo!Un tagad,kad vecis zemākajā punktā(bezdarbnieks/nabags),tad atriebības kāre šķiet varen salda!?Tas nav lāga,varbūt pagaidi vēl 6 gadus,kad šams cels pašapziņu ar labu darbu un iespējām,un varēs iedot meitai vairāk kā viņas lepnā māte.
Un par uzturlīdzekļiem-es ieteiktu neiespringt....šī neizmērojamā latviešu alkatība!Kad tik kaut kur izdevīgi kaut ko pagrābt!!Cirst kāju pie zemies-vot man pienākas!!!Ja reiz biji tik lepna un varēji sevi un meitu nodrošināt visus 6 gadus,tad ne jau tas bezdarbnieks šoreiz ir pie vainas!

0H0      Ja cilvēks puslīdz adekvāts, tad var ignorēt. Bet ja traumēts, tad nav jēgas māti varoni tēlot, vienalga nenovērtēs

Aigars53      Nevienam no vecäkiem NAV tiesiibu atteikt beernam to, kas tam pienäkäs! Aiz lepniibas, stulbuma vai käda cita iemesla. Ja tev pietiek shodien - kräj izgliitiibai. 2014-03-21

cholly      lidziks manam stastam, visu novedu lidz iznakumam sekojosa celja, tiesa, pectam tiesu izpilditajs, tad izpilditajs izsniedz izzinu ka tavejais nev spejigs maksat, tad gajiens uz uzturlidzeklu fondu 2014-04-03

Ringla      MerilynA aprakstītai situācijai nezinot nianses grūti komentēt, bet- es arī ilgi šaubījos, un ko man pastāstīja meitene, kas strādā Tiesā un palīdzēja uzrakstīt prasību par uzturlīdzekļiem (viņa arī izklāstīja to pašu, ko minēja lode- jo vēlāk tēvs varēs prasīt aprūpēt un uzturēt viņu saviem pilngadīgajiem bērniem. Taču tiesu, kur sniegt prasību, var izvēlēties- pēc savas kā prasītājas vai viņa dzīvesvietas, es sniedzu pēc atbildētāja deklarētās dzīvesvietas, jo ārpus Rīgas noslodze nav tik liela un tiesa tika nozīmēta ātri): tātad stāsts par māmiņu, kura nekad nav prasījusi uzturlīdzekļus, ne santīmu nav saņēmusi no bērna tēva, viena meitu audzinājusi līdz padsmit gadiem, bet tad tētis uzrodas- bērnam tiek viss, ko vēlas un beigu beigās meita paziņo,ka pārcelsies pie tēva dzīvot. Un nepaiet ne mēnesis, kad māte saņem pavēsti uz tiesu: tēvs pieprasa uzturlīdzekļus no mātes! Un tiesā nedarbojas arguments, ka padsmit gadus neviens neko nav maksājis, šobrīd meita dzīvo pie viņa, un šobrīd viņš prasa no otra vecāka samērīgi saviem ienākumiem pusi no izdevumiem bērnam uzturam. Situācija par ko aizdomāties... 2014-04-18

CitronsX      Arii es shobriid ciinos par alimentiem.!
es pat gaaju pie advokaata lai uzzinaatu dazhaadus jautaajumus,kas saistiitas ar finanseem..!
varu padaliities.!

taakaa maniem vecakiem un man personiigi pieder nekustamie iipashumi,kaadreiz vinji nonaaks mantojumaa manai meitinjai.! un mani loti uztrauca vai meitai buus jaauztur teevs un jaateeree manas gimenes nopelniitaa nauda vecumdienaas,ja vinjsh buus smagi slims.!
advokaats pateica ka NEE..Pat ja vinjsh maksaas alimentus...
Lai teevs vareetu pieprasiit uzturliidzekljus pensijas vecumaa,vinjam ir jaaruupeejas par beernu...jaaiet uz skolas un beernudaarza pulcinjiem un jaapiedalaas audzinaashanaa.!


Tagad gandriiz visiem ir viedtalrunji,nokachaajiet sarunu ierakstoshu programmu,pazvaniet beerna teeviem (ja ir iespeeja un veeleeshanaas) un izproviceejiet vinjus uz Jums izdeviigiem teikumiem,par neruupeeshanos un tml...taas sarunas var izvilkt no telefona un kkur saglabaat,diskaa,atminjas kartee..! un Jums naakotnee buus kkaadi papildus pieraadiijumi ka Juusu beernu donori nav piedaliijushies audzinaashanaa..!
2015-11-25

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu