Bērns vecākiem pēc 40

Bērns vecākiem pēc 40 - sava EGO apmierinašana vai kas tas ir?

Samila    12 Nezinu tas ir ego vai kas cits, bet es tagad vēl divus bērnus gribētu un iespējams arī varētu. Ir cits atskaites punkts, materiāla stabilitāte, saprāts un miers sirdī. Tieši tagad vajadzētu... nevis tad, kad man bija 23, apkrāvusies ar darbiem, studijas vakaros, bērns pie aukles no rīta līdz vakaram, mūžīgās naudas problēmas un sevis upurēšana... [nē, nu bija jau arī daudz labu un skaistu lietu!] :))))) Bet laikam jau būs vien jācer uz mazbērniem. Daži mani jaunības dienu brūtgāni jau ir kļuvuši par vectētiņiem, amizanti ;)

PS Tiem, kas te spriedelē par vecumu, mirst jebkurā vecumā... arī zīdaiņa, ko nu?

Elektra    10 Manam dēlam 19, no pirmās laulības, meitiņai 3, no otrās, nu brīnišķīgi, nejūtos veca, gluži otrādi - jauna un lepna:) Jā, redzu bērnu dārzā jaunākus vecākus, nu un!! Man pietiek spēka un izturības turēt līdz 20gadniecēm!:)

juunijs6    16 Taisnība- ja klukstes (it kā normālās mammas) nemudinātu savus bērnus arī klukstēt, nevienam nebūtu jāapspriež kāda cita mamma tāpēc, ka savādāka. Pretīga ir tā ņemšanās pa citu dzīvēm!
Drīzāk būtu vērts apspriest māti, kura smēķē pie ratiņiem. Tas ietekmē visu veselības.

lode  1 3 Vispirmkārt jau par to, ka bērns ir Dieva dāvana! Plānots vai neplānots, laulībā vai ārlaulībā dzimis, 16 vai 50 gados-VIENALGA! Un bērnus nogalināt, ja tie ir pieteikušies, ir karma, kura atsauksies uz pašas dzīvi vai turpmāko paaudzi, diemžēl...gribas vai nē.
Arī pati vēl pirms pāris gadiem šausminājos par "vecajām"40 gadīgajām mammām.Liekas, ka sācies vēldzemdētāju kults, bet tagad prātoju, ka pieauguši to mammu saprāts, labklājība, soc.garantijas un veselība, lai 40 gados izvēlētos dzemdēt, nevis taisīt abortus.Tiesa gan, palieku pie viedokķa, ka esot pie veselā saprāta plānot un dzemdēt bērnu 45-50 gados vairs nav prāta darbs, jo sievietei sākušies intensīvi novecošanās procesi, kas var atstāt nopietnas sekas gan uz bērna, gan mammas veselību.
Bērns kautrēsies no mammas, ja viņa sevi nekops, nesportos, visādi citādi rīkosies, lai ātrāk izskatītos pēc omes, bet citādi...mūsdienās ir tik daudz iespēju vēl ilgi pēc 40 izskatīties svaigai. Pie tam, salīdzinot ar padomju gadiem, tagad ļoti daudzas mammas dzemdē ap 40, un tajā lielajā "veco"mammu barā, kuras savus mazos skolniekus 45-50 gados vedīs uz skolu, diez vai kaunēsies, jo citiem arī būs mammas viņa/as mammas vecumā.
Pašai mammai dzemdēt ap 40 ir forši, jo beidzot var pa īstam izbaudīt to burvību, ko sniedz mazā dzīvībiņa, lieki nedomājot par to, ko rīt dos ēst vai būs ko vilkt mugurā. Jaunības gados šī ir bieži sastopama problēma un bērns drīzāk šķiet apgrūtinājums, nevis laime, diemžēl...Koks ar diviem galiem! Katras pašas rokās izvēlēties, kā dzīvot, un rūpēties par sevi tā, lai bērnam nav jāsēž stūrītī un jākaunas.

Torpedo  2 1 Es vispār neatbalstu dzemdēšanu nevienā vecumā. Katrā ziņā, ja es būtu piedzimis par sievieti, tad to noteikti nedarītu. Nafig?

Haide    5 Jasmīna, atceries, Prezidentiem, bagātniekiem, vīriešiem vispār... ir atļauts daudz vairāk kā sievietēm, sievietes pēc 40 ir jāiznīcina, ja viņas grib dzīvot savādāk, dzemdēt bērnus , mīlēt, labi izskatīties, atrast labāk apmaksātu darbu, jo pēc 40 jāada zeķes, jāgatavo ēst un citam nekam nederīgas, tas tā ar sarkasmu...
Vēmiens nāk par to, kā mēs sievietes noliekam sevi, ja esam nedaudz vairāk par 40, pakļaujamies tam jaunības kultam, ārzemēs ir ļoti daudz sieviešu, kuras dzemdē pēc 40 un tur neviens nebrēc, kāpēc tā dara...

bitite27    4 Ziniet,es jūtos neērti, ja jaunajai māmiņai nav pat 15 gadi!Bēnam bērns!!Bet 40 gados sieviete jau zina ,ko viņa grib un kāpēc to dara.

Ladybug123    5 Ja veselība ļauj, ja ir laba ģimene, ja ir pārliecība, ka spēs bērnu izaudzināt , izskolot, kāpēc gan bērniņu nelaist pasaulē , pat stipri pēc 40???? Tikai, par vienu gan "vecie"vecāki neaizdomājas, cik īss būs bērnam kopā būšanas laiks ar vecākiem. Mans tētis (58gados) nomira , kad man bija mazliet pāri 20, man viņa un arī manam dēlam trūkst aizvien....

straujaa  5 5 esmu tādu vecāku vecākais bērns - tēvam bija 39, mātei 36, kad dzimu, pēc diviem gadiem piedzima māsa. Radīja mūs, jo pirms mums brālis bija miris. Vai tas bija egiosms - aizpildīt zaudēto, nezinu, bet man jau pusaudžu gados bija skaidrs, ka nav nekā sliktāka kā veci vecāki un savu viedokli neesmu mainījusi. Ticu, ka ir skaisti dzemdēt ap četrdesmit - visu saprast un izbaudīt, bet pirms to plānojat, lūdzu, atcerieties, ka pēc bērna kopšanas atvaļinājuma atgriezties darba tirgū būs grūti...un tad, kad bērnam būs 20 un būs jāstudē jums būs ap sešdesmit - ar roku aizsniedzama pensija un labi apmaksātās darba vietas būs aizņēmuši jaunie un spējīgie.

veejpuuta    2 Dzīvē jau visādi gadās.Viegli spriest par citiem,ja pašam viss ir ideāli gan vecuma,gan visādā citādā ziņā.Bet ko tad,ja jaunībā gadījās otra puse,kurai bērnu nevar būt?Un ja to īsto un vienīgo sastop ap tiem briesmīgajiem 40?Tā arī dzīvot bez bērniem un izsargāties visos iespējamos veidos,lai tikai,nedod dievs,nepaliktu stāvoklī?Nekā personīga,man pašai bērni dzima jaunībā,bet var taču tā arī būt.Arī šodienas dzīves ritms diktē savus noteikumus-vispirms studijas,karjera,dzīvesvietas iekārtošana un nodrošināšana,tikai pēc tam bērni.Ir jau,kas par to nedomā un dzemdē nonstopā,lai tikai pabalstus saņemtu...Nezinu,kā labāk,neesmu soģis,tikai -situācijas ir tik dažādas,ka viennozīmīga atbilde diez vai ir iespējama...

lode    2 Nu, ja liekas, ka radot bērnu ap 40 nevarēs viņu izaudzināt, jo darba tirgum nederēsim, tad jāķer te biezais, kurš mīlestības vārdā palīdzēs-te tak "pa pilno" mīlošo mīlētāju:))))))))))))Ja nesanāk, tad jāpievēršas savam biznesam-kaut tomāti jāaudzē, ko pensijas vecumā tirgū pārdot, lai bērnam par studijām samaksātu. Galvenais, lai ir veselība!

erucanob  2 3 Pirms ko spriest, var pajautāt vecu vecāku bērniem. Te viena atbilde ir-straujaa (2015-03-30 14:02) viedoklis

Zeltiite    2 Ir arī mana pieredze- 2015-03-30 10:06. Un tas ir skaidrs un kategorsks nē. Jo esi nekritiskāks, jo foršāks un jaunavīgāks pats sev (ar lāpstiņu pa smilšu kasti auļojot) liecies! Radīt bērnus jaunībā, tāpec neatteikties no studijām, darba, no krēzī tusiņiem ar draugiem, bet ņemt bērnus, ko nav kur atstāt, visur līdz un karjeru pēc tam ir ne mazaks izaicinājums kā vecumā. Tikai veselībai un paša bērniem mazak kaitīgs.

straujaa    3 atbilde lodei - tur jau tā lieta, ka veselība ir tā, kura jāizvērtē.....man bija 14-padsmit, kad aizvedu māti uz Tvaika ielu, jo aizejot priekšlaicīgā pensijā sākās depresija...un droši ka dzīves melnie brīži ar bija atstājusi savu iespaidu. Arī fiziskās vainas viena pēc otras atradās...
Un runājot par tomātiem - laikam nav sanācis audzēt, lai saprastu, cik daudz ir jāizaudzē un jāpārdod, lai finanses pietiktu līdz jaunai ražai :)

Zeltiite    3 Man ir bijis līdzīgi sirmos jauniešus - mammu un patēvu (tēvs mira 39 gados manā 4 gadu jaunumā), kam nejauši bērniņš gadījies, un pēc tam vēl pašu bērniņu-daunīti, ganot. Praktiski kā mamma savai mammai jutos es. Viņi bija jauni savās sirdīs, kas izpaudās arī nedomājot par sadzīviskām lietām, savas rīcības sekām, neuzņemoties atbildību, neveiksmēs vainojot skarbo likteni, nesaprotošos līdzcilvēkus ne sevi, tomēr. Neiztikām arī bez psiheatra palīdzības. Viņi, izdzīvojot otro un trešo jaunību, man nozaga manu vienīgo bērnību!

ledus      Jūs te visi apspriežat kad tām sivietēm dzemdēt un kad nē, bet viņas to darīs vai nedarīs neatkarīgi no tā ko šeit visi domā.

mekleeju_tevi2    1 Ap 40 dzemdēt tas ir mūsdienās pat TOPĀ:)Nedomāju ka bērns var kautrēties no savas mammas.Kad mīl ,tad nav nozīmes izskatam,kur nu vēl bērnam,kurš nav samaitāts.

tool    2 Tā nu gadījās. Ja meitiešu apagļošana būtu strikti prognozējama, tad cilvēku dzimums ātri vien iznīktu.

Zeltiite  1 4 Neesmu moderna, dzemdēju 20 gados.. Jo arī tad to spēju izlemt, un izvēlēties kad jā un ka 49, tomēr , vairs negribēšu. Lai ir grūti, ka nav naudas, bet tas viss nāca, spieda mobilizēties un auga kopā ar bērniem. Tagad kad bērni praktikanti-sttudenti, visi priecājas cik kuram gadi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu