Mātes atbildība par dzīvošanu uz alimentu rēķina

Ar tiesas spriedumu jāmaksā uzturlīdzekļi trīs bērniem līdz 24 gadiem vai līdz paši sevi sāk uzturēt( strādāt). Lielākajam bērnam jau pāri divdesmit ,jaunākajam sešpadsmit.Bērnu māte jau vairāk kā divdesmit gadus nav strādājusi algotu darbu ,bet dzīvojusi uz bērnu rēķina. Kā varu vērsties pret māti, jo likums nosaka, ka minimālie uzturlīdzekļi ir jānodrošina abiem vecākiem? Lieki piebilst, ka samaksājot 324 eur mēnesī alimentos, kad alga pēc nodokļiem 500eur var būt runa par privāto dzīvi.

baikeris  1 1 Deisa, tad viņa tos pašus tekstus, ko te sievietes veltam tam nelaimīgajam tēmas autoram, bīdīs saviem bērniem - tipa, es jums savu dzīvi atdevusi, tagad dodiet man, dodiet - man pienākas! Sliņķes jau tikai kaps iztaisnos. Laukos tak arī veselas ģimenes kkā izdzīvo ar bērna pabalstu 8 latiem mēnesī. Spirtotais alus plastmasenēs tak lēts

Samila    2 Vispār jau tautas teiciens - mazi bērni, maza - bēda, lieli bērni - liela bēda! Ar lieliem arī pietiek, ko noņemties... ja nu vienīgi apprecas, tad kaut kā paši cenšas dzīvi iekārtot.

afrodithe    1 nu gan sieviešu solidaritāte rullē! visas strādā tikai par savu bērnu audzinātājām, pat stundas likme aprēķināta. bērnudārzā nevienai bērni negāja - ja gāja, tad arī sēdējāt mājās? Kā izpaužās nepieciešamība atrasties 24 h mājās audzinot 16 -20 gadus vecus jauniešus? gatavot ēst, mazgāt un gludināt? un tā līdz 24 gadiem? Un tālāk - visiem paveiksies veikli atrast otru pusi, kas turpinās mātes lomu? Tiem bērniem vispār būs par ko runāt ar māti, ja viņa savu jēdzīgo mūža daļu tikai vārījusi un berzusi? Baidos, ka ar tādu naudu līdz bērnu 24 gadiem mājās dzīvojot jābūt ne tikai infantilai, bet arī jāizskatās pēc atbaidošas vecenes.
Nu un, ja tas vīrietis nebūtu aizgājis, bet dzīvotu kopā, strādātu, piemēram, par cienījamu skolotāju ar augstākminēto algu, tad arī jautājums būtu tikai kur to vīrieti aizdzīt vairāk pelnīt, nevis vai arī sieviete nevarētu ko pelnīt. Doma, ka "bērni" šādā vecumā varētu ko paši pelnīt, laikam jau skaitīsies cilvēktiesību pārkāpums.
Ja nu tiešām mātes pūles nav bijušas veltīgas un visi ir/būs pilna laika studenti, tad neko, maksāsi. Jebkurā gadījumā, jurists pateiks ko jēdzīgāku par šeit sniegtajām pamācībām.

afrodithe    2 p.s. aplausi Samilai (c)"Un kas tad tos Tavus bērnus audzinās, kad māte strādās? Tu? Vai auklīte?"... No cik gadu vecuma pieņem darbā par auklīti 16 -20 gadus veciem bērniem?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu